Vuoden Viinit 2021 – tutustu palkittuihin viineihin

Vuosittain järjestettävän Vuoden Viinit -kilpailun tavoitteena on edistää viinien tuntemusta sekä kasvattaa viinikulttuuria Suomessa. Vaikka tärkeintä on nauttia viinistä, josta itse pitää, saa kokeneiden viininmaistajien suosikeista varmasti uusia vinkkejä omaankin lasiin. Tutustu Viinilinnan kilpailun helmiin vuosimallia 2021.

Arvostetussa Vuoden Viinit -kilpailussa tuotteet maistetaan sokkona useiden tuomareiden toimesta. Kovatasoisessa kilpailussa nappasimme neljä mitalisijoitusta ja useita kunniamainintoja – käydään tutustumaan sankareihin lähemmin!

Viinilinnan Vuoden Viinit 2021 mitalistit

Monipuolinen mitalinelikko muodostuu valko-, rosee- ja punaviinistä sekä makeasta viinistä.

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc 2020

KULTA | Valkoviinit, uusi maailma, alle 13 €

Marlborough’n alue on kuuluisa sauvignon blanceistaan. Vicarge Lane Marlborough Sauvignon Blanc edustaa hyvin tyypillistä Uuden-Seelannin sauvignon blancia, jossa herukkaisuutta täydentää trooppinen hedelmäisyys. Passionhedelmä ja lime ovat viinissä vahvasti läsnä ja kokonaisuus on juuri sopivan kuiva, hapokas ja raikas.

Vicarge Lane Marlborough Sauvignon Blanc on erinomainen viinivalinta sesongin rapujuhliin. Kalaruoat sekä vuohenjuusto saavat viinista myös upean kumppanin itselleen.

Les Dauphins Rosé

KULTA | Roseeviinit, Eurooppa, alle 13 €

Maineikkaalta Rhônen alueelta saapuu Grenache- ja Syrah-lajikkeiden upea yhdistelmä. Les Dauphins Rosé edustaa klassista etelä-ranskalaista roseeta. Lyhyestä kuorikontaktista johtuen viini on hyvin vaalea väriltään. Kuivassa, kohtuullisen hapokkaassa ja mukavan aromaattisessa maussa erottuvat punaiset marjat, kuten vadelma ja karpalot. Suutuntumaltaan rosee on eloisa ja pehmeä.

Tämä monipuolinen viini sopii niin aperitiiviksi kuin ruokailunkin lomaan. Kullanarvoinen tärppi on valita tämä viini joulupöytään – niin kalat, laatikot kuin kinkkukin luovat roseen kanssa upean yhdistelmän.

Mouton Cadet Réserve Sauternes 2016

HOPEA | Makeat viinit

Jalohomeisista rypäleistä valmistetusta, makeasta valkoviinistään tunnettu Sauternes on maailman kuulu viinialue. Mouton Cadet Réserve Sauternes on Ranskan tunnetuimman viinituotemerkin mestariteos. Väriltään syvän kullankeltainen jälkiruokaviini on makea ja keskihapokas. Sitruksisuus, hedelmäisyys ja kukkaisuus tulevat esiin viinin maussa.

Viini kannattaa viilentää hyvin ennen tarjoilua. Etenkin vaniljaiset tai mansikkaiset jälkiruoat ovat omiaan viinin seurassa, myös hanhenmaksa ja juustot ovat makupareina erityisen toimivia.

Ricossa Barbera Piemonte 2019

PRONSSI | Punaviinit, hanapakkaus

Kauniista tuubimallisesta hanapakkauksesta löytyy italialainen, mehevä ja hilloinen, punaviini. Barbera-rypäleestä tehdyt viinit ovat saavuttaneet suuren suosion, eivätkä syyttä. Väriltään tumma, maultaan keskitäyteläinen, mehukkaan hedelmäinen ja hapokas viini on erinomainen valinta niin sellaisenaan nautittavaksi kuin tähdittämään ruokailuelämyksiäkin. Ricossa Barberassa on erittäin tasapanoiset hapot ja mausta voi aistia punaisia marjoja ja luumua.

Viini luo etenkin liha-, grilli- ja pataruokien sekä juustojen kanssa upeita ja tasapainoisia makuyhdistelmiä. Tässä on tyylikäs viini hämärtyviin syysiltoihin.

Viinilinnan Vuoden Viinit 2021 kunniamaininnan ansainneet

Kilpailussa muita erinomaisia viinejä palkitaan kunniamaininnoin. Mikäli seuraavat kolme puna- ja valkoviiniä eivät ole vielä tuttuja ja kaipaat hyviä suosituksia, kannattaa viinit ehdottomasti tallentaa muistiin. Viinin nimeä klikkaamalla pääsee tutustumaan tuotteeseen tarkemmin.

Punaviinit, Eurooppa, yli 18 €

Punaviinit, Eurooppa, 13-18 €

Punaviinit, Uusi Maailma, 13-18 €

Valkoviinit, Eurooppa, alle 13 €

Valkoviinit, Eurooppa, alle 13 €

Valkoviinit, Eurooppa, 13-18 €