Kuohuviini kruunaa erityiset hetket – ota nämä vinkit huomioon tarjoilussa

Pienellä ajatuksella kuohuviinin nauttimisesta saa onnistuneen elämyksen ja juoman parhaat puolet nousevat esiin. Olipa kyseessä kippistely kahden kesken tai vaikkapa valmistujaisjuhlat, kannattaa muutama asia pitää mielessä. Tutustutaan viiteen vinkkiin, jotka on hyvä huomioida kuohuviinin tarjoilussa.

Kuohuviini saa juhlan tuntua aikaan. Juhlien kuohuviinivalinnassa on hyvä noudattaa kultaista keskitietä eli kuohuvan olisi syytä miellyttää mahdollisimman monia. Valinnassa kannattaa luottaa yksinkertaisiin makuihin ja pieni makeus on paikallaan – se istuu useimpien mieltymyksiin. Jätä täysin rutikuivat kuohuvat toisiin hetkiin.

1. Hanki juhlajuomat hyvissä ajoin

Alkon kuohuviinivalikoima on mielettömän monipuolinen ja siihen on helppo tutustua verkossa. Verkkokaupassa saat myös eteesi kivijalkamyymälää laajemman valikoiman ja juhlajuomat on näppärä tilata omasta lähimyymälästä noudettaviksi.

2. Varaa kuohuviiniä oikea määrä

Hieman nolo homma on, jos alkumalja loppuu kesken. Kuohuviinistä saa taiottua vaikkapa maistuvaa boolia loppuiltaan, joten määrä kannattaa arvioida mielummin hitusen yläkanttiin. Laskelmia tehdessä on hyvä huomioida, että yhdestä pullosta riittää noin seitsemään lasilliseen. Muutama varapullo kannattaa ostaa jemmaan, koska huonolla tuurilla joukossa voi olla korkkivikainen yksilö.

Sitruunainen kuohuviinibooli

0,75 l kuohuviiniä
0, 33 l Ginger Joe -inkiväärijuomaa
0,1 l limoncelloa
1 l soodavettä
sitrushedelmiä 
jäitä (isot palat sulavat hitaammin, joten hyvä vinkki on pakastaa iso jää maitopurkissa)

Laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja pyöräytä sekaisin.

3. Tarjoa kuoviini hyvin viilennettynä

Kuohuviini on elementissään viileänä nautittuna. Älä suotta latista juhlafiilistä hailakan lämpimällä kuplivalla, vaan kurkkaa Viinilinnan vinkit kuohuviinin viilennykseen.

4. Kaada kuohuviini lasiin juuri ennen tarjoilua

Raikas ja kupliva kuohuviini on juhlien maukkaan aloituksen tae. Kerrankin on suotavaa jättää asioita viimehetkeen ja kaataa kuohuvia laseihin sitä mukaa, kuin vieraita saapuu. Ikävä tilanne on, jos kuohuviinit on kaadettu jo valmiiksi ja ne ehtivät väljähtymään ja lämpenemään ennen kippistelyä.

5. Säilytä kuohuviini viileänä

Mikäli kuohuviinit laitetaan juhlissa yleisesti esille, on ne syytä asetella coolereihin jäiden kera. Coolereista ei kannata ottaa paineita ja rennommissa juhlissa vaikkapa sinkkiämpärit toimivat oikein mallikkaasti. Jäissä odottelevat juomat ovat raikkaita vielä illallakin.

Vicarage Lane Bubbly Brut

Suomalaiselta suomalaisille suunniteltu ja tuotettu Vicarage Lane Bubbly Brut on raikas ja ryhdikäs kuohuviini. Uudessa-Seelannissa sijaitsevaa viinitilaa emännöi upea Satu Lappalainen.

Viinissä on mustaherukkaisuutta ja tuoksu on juuri niin hurmaava, mitä Uuden-Seelannin Sauvignon Blancilta voi vain odottaa. Maku on ryhdikäs ja tämä viini soveltuukin helposti juhlajuoman lisäksi vaikkapa ravuille ja muille kalaruoille.

Gran Passione Organic Dry

Puolikuiva ja pyöreän hedelmäinen yhdistelmä Pinot Grigiota ja Chardonnayta on parhaimmillaan sellaisenaan nautittuna. Viikonlopun starttaaja ja hyvän mielen kuplivan kehtaa mielellään tarjoilla myös vierailleen. Viini on sopivan helposti lähestyttävä, että tällä miellytät varmasti kaikkia, olivat he sitten kokeneita kuohuviinien harrastajia tai vasta aloittelijoita. Tämä viini saa kaikille hymyn huulille, joten suupielet ylöspäin ja nautitaan lasillinen pullotettua kesää.

Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc

Alkoholittomien juomavaihtoehtojen tarjoaminen vieraille on tärkeä muistaa. Henkellin alkoholittomat kuohuviinit on valmistettu kuten alkoholillisetkin viinit, jonka jälkeen niistä on tislattu tyhjiömenetelmällä alkoholi pois. Lopputuloksena saadaan maistuva ja aito elämys.

Kuohuviini on makean raikas yhdistelmä sitruksisuutta ja hedelmäisyyttä. Viini on maukas kokonaisuus, joka sopii niin alkumaljaksi kuin jälkiruokien makupariksi. Alkoholiton Henkell on todella monipuolinen ja se toimii erinomaisesti myös juomasekoitusten pidentäjä ja limonadin sijaan antaa huomattavasti täyteläisemmän makumaailman.

Pol Rémy Demi-Sec

Hieman makeamman kuohuvan ystäville maistuu varmasti ranskalainen, puolimakea Pol Rémy. Viinissä on käytetty samppanjoissakin esiintyvää Chardonnay-rypälettä sekä konjakkien maailmasta tuttuja Ugni Blancia ja Folle Blanchea. Vaikka viinissä on laadukkaat ainekset, ei sitä ole kuitenkaan hinnalla pilattu ja tästä syystä tämä kuohujuoma on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan.

Viini on keskihapokas, hedelmäinen ja kevyen päärynäinen säestettynä pehmeän kepeällä suutuntumalla. Hieman makeamman makuprofiilinsa ansiosta tämän kuohuvan voi tarjoilla vaikkapa jäiden kanssa, kokeile vaikka kesäkuumalla!