Vicarage Lane – suomalaisuutta ylpeästi kantavat Uuden-Seelannin viinit

Uudessa-Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard. John kilpaili aiemmin Hyundai-tallin tiimissä kartturina Hayden Paddonille ja pariskunta tapasi toisensa MM-rallitapahtumassa Jyväskylässä. Viinitilan tarina alkoi vuonna 2002, jolloin John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough´n viinialueelta. Seuraavana vuonna Satu ja John suuntasivat Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen. Satu ja John käyvät usein Suomessa Keiteleen mökillään, ja isännöivät näillä matkoillaan erilaisia tasting-tapahtumia.

Vicarage Lane tuottaa tällä hetkellä viittä eri viiniä, jotka Uuden-seelannin tyyliin on valmistettu yhdestä lajikkeesta. Aromikas ja rapean hapokas Sauvignon Blanc sekä sen kuohuva ”pikkusisko” Bubbly Sauvignon Blanc ovat monelle suomalaiselle tuttuja. Valikoimasta löytyy myös tyylikäs Pinot Noir, Pinot Noir Rosé sekä Riesling. Viinien takaetiketeissä komeilevat Suomen ja Uuden-Seelannin liput ja etikettien maalaukset ovat suomalaisen taiteilijan, Sirpa Alalääkkölän, käsialaa.

Vicarage Lane kuuluu paikallisen ekosertifioinnin Sustainable Winegrowing New Zealandin piiriin. Lisäksi kaikki Vicarage Lanen viinit ovat vegaaniystävällisiä ja ne on pakattu ympäristövastuullisiin kevytlasipulloihin.


Tutustu tilan viineihin!

Klassinen Marlborough´n alueen Sauvignon Blanc on täynnä trooppisten hedelmien aromeja, mineraalisuutta ja ryhdikästä hapokkuutta. Vuoden 2021 Vuoden Viinit- kilpailun kultamitalisti!

Bubbly Sauvignon Blanc on kuiva, mutta rehevä ja raikas kuohuviini, jossa voi aistia karviaisen, passionhedelmän, vaalean persikan ja tuoreiden yrttien aromeja. Pullossa on kätevä uudelleensuljettava Zork-korkki!

Alkon erikoiseriin tammikuussa listautunut Vicarage Lane Pinot Noir on keskitäyteläinen ja raikkaan marjainen punaviini, joka soveltuu erinomaisesti mm. riistalinnuille, vaaleille liharuoille ja sieniruoille. Tarjoa hieman viilennettynä.