Viilennystä kesäkuumalle – vinkit kuohuviinin nopeaan viilennykseen

Kuohuviini tuo ylellisyyden tuntua juhlaan, mutta kannattaa muistaa, että se sopii hyvin myös arkisempiin tilanteisiin ja ruokajuomaksi. Parhaimman elämyksen tarjoaa hyvin viilennetty kupliva. Veuve du Vernay Extra Dry -kuohuviinin lämpötilaan reagoiva pullo kertoo, milloin juoma on riittävän kylmää nautittavaksi. Kokosimme parhaat vinkit kuohuviinipullon viilennykseen!

Veuve du Vernay -kuohuviinien kesäkampanjakuva

1. Kuohuviinin viilennys jäävedellä ja suolalla

Kaikkein nopein tapa jäähdyttää pullo on laittaa ämpäriin reilusti jäitä ja suolaa sekä sen verran vettä, että pullo peittyy. Sekoittele keitosta tasaisin väliajoin. Suola auttaa pitämään veden lämpötilan todella kylmänä, joten pullo viilenee jopa reilussa vartissa.

Tämä kikka toimii myös suuremmissa juhlissa, joissa kylmätilaa on rajallinen määrä. Mikäli kaikki skumpat eivät ehdi viilentyä jääkaapin kautta, kaiva suola ja ämpärit esiin!

2. Pullo pakastimeen

Tässä on kohtuu selkeä temppu. Viinin voi jäähdyttää pakastimessa turvallisesti, kunhan se ei unohdu sinne liian pitkäksi aikaa. Reilussa puolessa tunnissa viini on jo viileä ja valmis tarjoiltavaksi. Muista siis laittaa ajastin hälyttämään!

Jos nauttii ulkona kesäkuumalla viiniä, kannattaa kostea pikkupyyhe sujauttaa pakastimeen hetkeksi aikaa. Kohmeisen pyyhkeen voi kääriä pullon ympärille ja täten kuohuva pysyy mukavan viileänä ulkosalla pidempään, mikäli perinteinen kylmälaukku ei ole käytettävissä.

3. Kuohuviinin viilennys jääpaloilla

Joihinkin puolimakeisiin ja makeisiin kuohuviineihin voi kopsauttaa jääpalat tai jäädytettyjä viinirypäleitä juomaa viilentämään. Veuve du Vernay Ice Rosé Demi Sec -kuohuviini soveltuu erinomaisesti jäiden kanssa juotavaksi. Näin tarjoiltuna tämä hieman makeampi kupliva on raikas kokemus, ja se sopii etenkin lämpiminä kesäpäivinä nautittavaksi.

Veuve du Vernay -kuohuviinit huokuvat ranskalaista eleganssia

Ranskalainen Patriarche Pére et Fils aloitti kuohuviinien valmistuksen vuonna 1955. Talon silloinen johtaja André Boisseaux päätti lähteä kilpailemaan samppanjaa vastaan tarjoamalla ihmisille edullisen, mutta silti elegantin kuohuviinivaihtoehdon. Syntyi Veuve du Vernay -tuotemerkki, jonka alta löytyy kuohuviinivaihtoehtoja eri makeusasteilla sekä eri kokoisissa pulloissa.

Veuve du Vernay Ice Rosé demi-sec kuohuviinipullon tuotekuva

Veuve du Vernay Ice Rosé Demi-Sec

11 % | 11,28 € | 0,75 l

Viini on puolimakea ja väriltään kauniin vaaleanpunainen. Se valmistetaan Ranskassa punaisista Syrah-, Grenach- ja Cincault-lajikkeista. Maussa voi aistia punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja mansikkaa, sekä hentoa mausteisuutta.

Psssst! Viinin löydät myös kätevässä 20 cl piccolossa!

Veuve du Vernay Extra Dry

11 % | 11,58 € | 0,75 l

Extra Dry on tuoteperheen uudempi tulokas. Tämä kuohuviini on ihanteellinen aperitiivi tai kumppani kevyille alkupaloille ja salaateille. Vaikka viini on kuiva, on siinä pieni määrä sokeria, joka tasapainottaa ja pyöristää suutuntumaa.

Veuve du Vernay Extra Dry Enjoy -kuohuviinipullon tuotekuva
Veuve du Vernay -kuohuviinien kesäkampanjakuva