Valkoviinit rapujuhliin – 4 vinkkiä ja viinisuositusta

Onnistunut rapuviini saa maut esiin ja tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Jos mietit viinivalintaa rapujuhliin, ota seuraavat neuvot talteen ja ole valmis ravustuksen alkaessa 21.7.

Suosi valkoviinissä suoraviivaisia, selkeitä ja raikkaita piirteitä, jotka korostavat ravun makua. Yhdistelmällä kuiva, hapokas ja hedelmäinen pääsee erittäin pitkälle. Tutustu perusteluihin tarkemmin ja nappaa neljä erinomaista rapuviinisuositusta kesän railakkaimpiin kekkereihin – Viinilinnan valkoviinit rapujuhliin tulevat tässä!

1. Valitse makeusasteeltaan kuiva tai puolikuiva valkoviini

Omien makumieltymysten mukaan kannattaa valita rapujuhliin joko kuiva tai puolikuiva valkoviini. Makeammat viinit peittävät helposti herkän ravun maun ja lopputuloksena on hieman epätasapainoinen kokonaisuus.

2. Ravut vaativat viiniltä hapokkuutta

Suolaiset ravut arvostavat viinin hapokkuutta. Tunnettuja hapokkaita valkoviinilajikkeita ovat esimerkiksi Riesling, Sauvignon Blanc ja Grüner Veltliner – nämä ovatkin klassisia valintoja rapujuhlien juomatarjoiluihin juuri tämän ominaisuutensa vuoksi.

Rakenteeltaan hapokkaassa valkoviinissä esiin nousee luonnostaan sitruksisuus. Tämä on erinomainen ja luonteva aromi rapujen pariksi.

3. Hedelmäisyys on hyvän rapuviinin ominaisuus

Viinivalinnassa kannattaa huomioida, että tillillä maustetussa suolavedessä keitetyt ravut pehmentävät jonkin verran viinin makua. Tätä saadaan tasapainotettua valitsemalla hedelmäinen viini. Rapujen viipyilevän ja suuntäyttävän maun kanssa upean hedelmäinen valkoviini luo voittamattoman liiton.

4. Vältä tammitynnyrissä kypsytettyä valkoviiniä

Tammitynnyreissä kypsytetyt valkoviinit ovat ominaisuuksiltaan melko rotevia ja harteikkaita. Tämmöinen viini jyrää helposti ravun alleen ja näin ollen jää helposti fiilis, että ruoalta olisi kaivannut jotain enemmän. Säästä siis tammitetut viinit toisiin tilanteisiin.

Valkoviinit rapujuhliin – neljä viinisuositusta

Rapujuhlien viinisuositukset menevät edellisten perustelujen pohjalta grüner veltlinerille, kahdelle rieslingille sekä sauvignon blancille. Löydä oma suosikkisi ja tarjoile viini hyvin viilennettynä.

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

Grüner Veltliner -rypäleen yhdistelmä hapokkuutta, mausteisuutta ja mineraalisuutta on varma valinta rapujuhliin. Itävaltalaisen huipputuottajan viinissä voi havaita vihreää omenaa sekä Grüner Veltlinerille tyypillistä valkopippuria ja yrttisyyttä. Viini on kuiva ja hapokas, se edustaa makutyyppiä pirteä & hedelmäinen.

Dr. Pauly Bergweiler Riesling Trocken

Laaturieslingeistä tunnettu Dr. Pauly Bergweiler ponnistaa maineikkaalta Moselin alueelta Saksasta. Mukavan hapokas ja mineraalinen Dr. Pauly Bergweiler Riesling Trocken kätkee makuihinsa viheromenan, ananaksen sekä hennon hunajamelonin aromit. Makutyypiltään viini on pirteä & hedelmäinen.

Corvers-Kauter R3 Riesling

Palkintoja niittänyt Corvers-Kauter R3 Riesling on maultaan raikkaan sitruksinen. Kuivaa ja hapokasta viiniä tahdittaa upea hedelmäisyys ja maussa on aistittavissa myös trooppista hedelmää ja omenaa. Makutyypiltään saksalainen valkoviini on vivahteikas & ryhdikäs.

Vicarage Lane Sauvignon Blanc

Vicarage Lane Sauvingnon Blanc on ikoninen rapuviini Uudesta-Seelannista. Hapokas runko täydentyy rypäleelle tunnusomaisella mustaherukanlehden aromilla. Eloisan makuisesta viinistä on aistittavissa myös limettiä, passionhedelmää sekä viheromenaa. Upean hapokas viini löytyy kategoriasta vivahteikas & ryhdikäs.