Uutuuskattaus tuo eurooppalaiset viinit eteemme

Viinilinnan tuotekattaus vahvistuu kuuden monipuolisen uutuusviinin voimin. Tällä kertaa jokainen viinikategoria saa täydennystä osakseen, kun tien luoksemme löytävät puna-, valko-, rosee- ja kuohuviinit. Joukossa on myös täysin uutta tyylisuuntaa edustava roseeprosecco, jossa yhdistyy kasvussa oleva rosee ja suuren suosion saavuttanut prosecco-kuohuviini.

Kai kiinnostuit jo? Käydäänhän yhdessä maistelemaan – eurooppalainen uutuuskattaus on täällä!

Divici Prosecco Rosé Extra Dry

11 % | 11,49 € | 0,75 l

Viinimaailman uusin trendi, roseeprosecco valloittaa joulukuussa. Italian viinilainsäädäntöön tulee muutos ja jatkossa proseccon valmistukseen hyväksytään myös Pinot Nero (eli Pinot Noir) -rypälelajike, jonka ansiosta kuohuviini saa kauniin vaaleanpunaisen sävyn. Tutustu täysin uuten viinitrendiin blogissamme!

Divici Prosecco Rosé on uusi ja moderni viini, joka kuitenkin kantaa alueensa pitkää historiaa. Etiketin DIVICI-kirjaimet symboloivat antiikin Rooman numeroita ja pullon muoto jäljittelee kauniisti roomalaista pilaria. Elegantti ulkoasu huokuu modernia italialiasta tyyliä ja on kaunis lisä kattaukseen. Kaiken lisäksi tämä roseekuohuva on myös vegaaninen. Viehkeässä kuohuviinissä on hennosti punamarjaisuutta raikkaan sitruksisuuden ja viheromenaisuuden saattelemana.

Allumea Terre Di Chieti Rosso Organic 2019

13,5 % | 9,79 € | 0,75 l

Allumea on italialainen 100 % luomu ja vegaanystävällinen viinisarja, jota maistellessaan tietää, että viini on tehty ympäristönsuojelu ja luonnon monimuotoisuus mielessä.

Mehevä ja runsas punaviini on valmistettu Montepulciano-rypäleestä ja se sopii mainiosti seurusteluun, liha- tai kasvisruokien seuraksi sekä juustoille. Kokeile esimerkiksi tomaattipohjaisen munakoiso-juustovuoan kanssa.

Saatavilla 26.11. alkaen.

Freesoul Organic Prosecco

11 % | 6,69 € | 0,375 l

Ihastuttava Freesoul Prosecco on Alkon edullisin luomu ja vegaaniystävällinen prosecco pienessä pullokoossa.

Freesoul Prosecco on kuiva ja raikas, ja kuten hyvin ominaista proseccoille, on tämäkin hennon päärynäinen ja hedelmäinen. Laatuluokiteltu prosecco tulee aina Venetton alueelta, Pohjois-Italiasta.  

Prosecco on loistava juhla- sekä seurustelumalja, mutta myös herkullinen vaihtoehto antipastille, ruokaisille salaateille tai kasvisruoille.

Tämän kuplivan löytää 26.11. alkaen Alkon vakiovalikoimasta.

Pop Up Season Rosé 1L 

12 % | 9,49 € | 1 l

Pop Up Season Rosé 1L on raikas ja puolikuiva ranskalainen roseeviini. Kaunis pakkaus johdattaa mielen valloittavaan ranskalaiseen maalaismaisemaan keskelle upeita kukkapeltoja. Tätä mielikuvaa tukee tuoksun hento kukkaisuus, jota siivittää kevyt marjaisuus. Maku on tasapanoinen ja siinä on vadelman ja mansikan vivahteita. Eloisa hapokkuus ryhdittää viiniä ja miellyttävä pirskahtelevaisuus on kieltä kutittelevaa.

Sopii jokaiseen juhlakauteen eli jokaiseen Pop Up Seasoniin! Tämä rosee on myös vastuullisempi valinta, sillä kartonkitölkkiin pakattuna sen pakkauksesta aiheutuva hiilijalanjälki on noin kahdeksasosa tavalliseen lasipulloon pakatusta viinistä.

Nappaa tetra mukaasi 3.12. alkaen.

Fritz Walter Cuvée Burgunder Trocken

12 % | 10,99 € | 0,75 l

Todella suositulta Fritz Walterilta tulee mielenkiintoinen sekoitus, Cuvée Burgunder, jossa yhdistyvät Weissburgunder- ja Grauer Burgunder -rypäleet. Väriltään kullankeltainen valkoviini on miellyttävän hapokas, mutta tasapainoinen kokonaisuus.

Fritz Walter Cuvée Burgunder tukee hienosti kevyempien kana- ja kalaruokien makumaailmaa sekä sointuu seurusteluun sellaisenaan nautittavaksi. Tämän uutuus rikastuttaa tilausvalikoimaa, joten muistathan tilata viinin Alkon verkkokaupan kautta omaan myymälääsi.

Henners Barrel Chardonnay

12 % | 26,99 € | 0,75 l  

Vegaaniystävällinen Chardonnay tulee Hennersin tilalta Itä-Sussexisista. Iloksemme voidaan todeta vuoden 2018 sadonkorjuun olleen Englannissa poikkuksellisen hyvä. Tämän paahteisen valkoviinin kaikki rypäleet poimitaan käsin, jonka jälkeen sitä on kypsytetty 6 kk ranskalaisissa uusissa ja vanhoissa  tammitynnyreissä. Tuotannon rajallisuudesta ja kovasta kysynnästä johtuen viiniä tulee Alkoon myyntiin 600 pullon erikoiserä, joka on saatavilla 3.12. – ole siis nopea!