Uutuusjuomat värittävät Viinilinnan valikoimaa

Loppuvuoden saamme nauttia jouluisiin herkkuihin ja talviseen tunnelmaan sointuvista makuelämyksistä – poksauta pikkujoulukauden kunniaksi kuohuviini, tutustu trendikkääseen pink rieslingiin, nauti laadukkaista valkoviineistä tai kippistele oluttuopin äärellä.

Uutuusjuomat tarjoavat mielenkiintoisen kattauksen eurooppalaisia tulokkaita. Käydään maistelemaan!

Veuve du Vernay Extra Dry

Veuve du Vernay Extra Dry on raikkaan kupliva uutuus pikkujoulusesonkiin. Tämä kuohuviini on ihanteellinen aperitiivi tai kumppani kevyille alkupaloille ja salaateille. Vaikka viini on kuiva, on siinä pieni määrä sokeria, joka tasapainottaa ja pyöristää suutuntumaa.

Kaunis ulkoasu on myös käytännöllinen, sillä se reagoi lämpötilaan. Kun viini on sopivan kylmää nautittavaksi, muodostuu etikettiin sana ”Enjoy”. Tämä vegaaniystävällinen kuohuviini on saatavilla 18.11. alkaen.

Dr. Pauly Bergweiler Blitz Pink Riesling

Dr. Pauly Bergweiler laajentaa suosittua Blitz-tuoteperhettään trendikkäällä pink rieslingillä. Puolikuiva viini saa hennon vaaleanpunaisen värinsä pienestä määrästä Pinot Noir -rypäleestä valmistettua punaviiniä. Blitz Riesling oli vuonna 2020 Suomen myydyin saksalainen valkoviini 75 cl pullokoossa. Blitz Pink Riesling tarjoaa nyt samaa takuuvarmaa laatua pinkin viinin ystäville, ollen myös Alkon edullisin pink riesling. Tuotteen löydät Alkon tilausvalikoiman puolelta.

Corvers-Kauter Berg Roseneck Riesling

Suosioon nousseet Corvers-Kauterin viinit saavat uuden tulokkaan rivistöönsä. Miellyttävän kuivassa ja ryhdikkäillä hapoilla tähditetyssä Corvers-Kauter Berg Roseneck Rieslingissä on aistittavissa sitruksisuutta ja aprikoosia. Viini tulee Rudesheimin alueen keskeltä, josta löytyy alueen parhaimmaksi valittu palsta, Berg Roseneck.

Corvers-Kauter on perheomisteinen nouseva helmi Rheingaun alueelta. Viinintekijä Matthias valittiin Fallstaffin puolesta Rheingaun vuoden viinitekijäksi 2019. Samana vuonna myös Gault&Millau antoi talolle 4 tähden ja Rising star of the Year -palkinnon.

Schwedhelm Zellertal Scheurebe 2020

Jokaisen kuun ensimmäisenä torstaina saapuvat myyntiin Alkon erikoiserät. Marraskuussa valkoviinin ystävän kannattaa olla hereillä, sillä nyt joukosta löytyy upea Scheurebe-lajikkeen viini. Schwedhelm Zellertal Scheurebe tulee Saksan Pfalzista ja se on nuorekkaiden veljesten taidonnäyte.

Savesta ja kalkkikivesta koostuva karu maaperä, viileä ja kuiva ilmasto sekä jatkuva tuuli tekevät paikasta todella ainutlaatuisen viininviljelyyn. Tässä kuivassa ja hapokkaassa viinissä esiin nousevat passionhedelmä, sitruksisuus ja raparperi. Viini soveltuu myös vegaanille.

Wieninger Festbier

Uutuusjuomat täydentää maukas maltainen. Etelä-Saksasalainen Wieningerin panimo on ihastuttanut oluen nautiskelijoita monenlaisilla herkuilla, eikä tämä talvikauden uutuus tee siihen poikkeusta. Baijerilaiseen tyyliin pääosassa ovat mallas ja täyteläisyys. Monet mieltävät yleisesti talvioluet tuhdin tummiksi, mutta nyt on kyseessä vaalea lager. Oluen runko on runsas ja tarkkaavaisimmat löytävät maltaan lisäksi joukosta vaniljaisuutta ja yrttisyyttä. Hento sitruksisuus antaa oluelle raikkaan jälkimaun ja juuri tuon raikkauden ansiosta se menee ruoan lisäksi myös sellaisenaan. Halusit sitten nautiskella saunan lauteilla jotain perinteistä lageria yllättävämpää tai avata maukkaan ruokaoluen, on tässä oiva valinta.

Domaine Alexandre Bonnet toi samppanjauutuuksia Alkon erikoiseriin. Tutustu elegantteihin kupliviin tarkemmin!