Alkusyksyn uutuusjuomat – maistiaisia viineistä ja oluesta

Alkavan sesongin kunniaksi esittelemme Alkon valikoiman uutuusjuomat. Syyshetkiä ilahduttavat tunnetun Zensan luomupunaviini Nero d’Avola Appassimento Organico sekä laadukas Riva Leone 2015 vuosikertabarolo. Olutjuhlien tunnelmaa tarjoilee Irlbacher Volksfestbier, josta saamme nauttia syksyn kausituotteena. Roseeviinien ystäviä puolestaan hemmotellaan Bobal-rypäleestä valmistetulla M de Murviedro Rosé -viinillä.

Alla ensimaistiaiset alkavan syksyn tulokkaista, kippis!

Zensa Nero d’Avola Appassimento Organico

13,5 % | 11,98 € | 75 cl

zensa-nero-davola

Zensa Nero d’Avola on herkullinen luomuviini, joka on valmistettu appassimento-menetelmällä. Mehevän pehmeä, punamarjaisa, mausteinen ja täyteläinen punaviini on kuin tehty pimeneviin ja tunnelmallisiin iltoihin!

Nero d’Avola (virallisesti Calabrese) on Sisilian suosituin punaviinirypälelajike ja se onkin saanut yleisemmin käytetyn nimensä sisilialaisen Avolan kaupungin mukaan. Sadonkorjuu tapahtuu käsin ja 20 % rypäleistä läpikäy appassimento-menetelmän, jolloin rypäleitä kuivataan pari viikkoa. Tällä saavutetaan luonnollinen lisämakeus, joka tuo viiniin pehmeän ja täyteläisen maun. Viinistä viidesosa on saanut kypsyä 4–5 kuukauden ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Yhdistä Zensa Nero d’Avola voimakkaiden juustojen, lampaan tai mehevien pataruokien makupariksi. Myös hampurilaiset mausteisilla kastikkeilla tai muut mausteiset ruoat sopivat hyvin tämän viinin seuraan. Kaikki ZENSA-sarjan viinit ovat luomuja sekä vegaaniystävällisiä. Tuotteen löydät Alkon tilausvalikoimasta 3.9. alkaen.

Riva Leone Barolo 2015

14 % | 23,90 € | 75 cl

riva-leone-barolo

Riva Leone Barolo 2015 on tyylikäs, tanniininen ja voimakas vuosikertaviini. Barolot valmistetaan Nebbiolo-rypäleestä Barolon seudulla, Italian Piemontessa. Barolo DOCG -laatuluokituksen saanut viini on kypsynyt vähintään kolme vuotta, joista kaksi tammitynnyrissä.

Kehittynyt Barolo täydentää eriomaisesti voimakkaamman liharuoka-aterian, esimerkiksi riistaruoille tämä on herkullinen valinta. Kokeile tarjota myös vahvempien juustojen kaverina. Viini suositellaan avattavan 2–3 tuntia ennen tarjoilua ja kaadettavan karahviin dekantoitumaan.

Riva Leone Barolon löydät lahjapakkaukseen sonnustautuneena 21.9. alkaen. Tuotetta on Alkoissa erikoiserä.

Irlbacher Volksfestbier

5,6 % | 4,08 € | 50 cl

irlbacher-volksfestbier

Irlbacher Volksfestbier on kullankeltainen lager Saksan Baijerista. Raikas ja kevyen maltainen pohjahiivaolut on maukas ja helposti lähestyttävä. Olut on keskiasteisesti humaloitu, hunajamaltainen, hedelmäinen ja hennon yrttinen.

Irlbacherissa sijaitseva Schlossbrauerei on tuottanut erikoisoluita jo viidensadan vuoden ajan ja se on yksi Vanhan Baijerin vanhimmista panimoista. Oluet valmistetaan perinteitä kunnioittaen ja raaka-aineiden laatuun panostaen. Gäubodenin alueella kasvava vilja, kuuluisat Tettnangin humalat ja oman porakaivon puhtain vesi yhdistyvät laadukkaaseen tuotteeseen. Nauti olutjuhlien tunnelmasta – prost!

Kausituotteen löydät Alkon valikoimasta 27.8. eteenpäin.

M de Murviedro Bobal Rosé

11,5 % | 9,28 € | 75 cl

m-de-murviedro-rose

Uutuusjuomat täydentää Murviedron rosee, joka on vegaaniystävällinen kuivan hapokas viini ympäristövastuullisessa pakkauksessa. M de Murviedro Rosé on valmistettu sataprosenttisesti Bobal-rypäleestä, joka on viime vuosina tehnyt paluun Espanjassa.

Aiemmin vain kepeäksi seurustelujuomaksi mielletty rosee on löytänyt paikkansa suomalaisten ruokapöydistä. Murviedron lohenpunainen rosee on myös erittäin monipuolinen ruokaviini ­– kokeile kanan, kalan, pizzan tai vaikkapa salaattien seurana. Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta 13.8. alkaen.

Pinot Noirit sopivat syksyn antimiin – tutustu monipuoliseen rypäleeseen, josta syntyy niin puna- kuin valkoviiniäkin!