Uudet roseeviinit hehkuvat vaaleanpunaisina – tutustu kesän kausituotteisiin

Kausituotteet edustavat tarkoin kulloiseenkin sesonkiin sopivia tuotevalintoja ja ne rikastuttavat Alkon jo ennestään hyvin laajaa valikoimaa. Kesän ajan saamme nauttia seitsemästä uutuusroseesta – mukaan mahtuu ympäristövastuullisia pakkauksia, matala-alkoholinen viini, palkitun tuottajan taidonnäyte, juhlahetken kruunaava kuohuviini ja muita kiinnostavia tulokkaita.

Kesäsesongin uudet roseeviinit on katettu pöytään. Löytyykö joukosta uusi suosikkisi tulevia piknik-hetkiä, grillibileitä, tunnelmallisia mökki-iltoja tai merkkipäiviä silmällä pitäen? Liity seuraamme ja tutustu monipuoliseen valikoimaan!

Ponto de Partida Portugal Rosé

12 % | 9,99 € | 1 l

Kesäkauden mutkattomimpia ja maistuvimpia roseeviinejä on portugalilainen Ponto de Partida Rosé. Ihastuttavan kuiva ja hyvällä hapokkuudella ryhditetty viini on punaisten marjojen säestämä. Maussa nousevat esiin metsämansikka, vadelma, punaherukka ja kirsikka. Hurmaavan kokonaisuuden viimeistelee raikkaiden sitrushedelmien tuoksu.

Ympäristövastuullinen kartonkipakkaus on kätevä niin särkymättömyytensä kuin keveytensäkin puolesta. Tyhjä tetra on myös helppo taitella pieneen tilaan ja näin se kulkeutuu vaivattomasti kierrätykseen piknikeiltä tai muilta kesän retkiltä. Viilennä viini hyvin ennen nautiskelua ja siemaile sellaisenaan tai yhdistä kalan, salaattien, kasvisruokien tai pienten naposteltavien kylkeen.

Asio Otus Rosato

12 % | 11,39 € | 1 l

Suuren suosion saavuttaneeseen pöllöperheeseen toivotetaan tervetulleeksi uusi vaaleanpunainen untuvikko. Viinisarjan nimi, Asio Otus, on latinaa ja tarkoittaa pöllöä. Kuiva ja hapokas Asio Otus Rosato on paitsi vegaaniystävällinen myös ympäristövastuulliseen litran PET-pulloon pakattu viini, joka kulkee kätevästi matkassa kesän seikkailuissa. Sangiovese-, Montepulciano- ja Merlot-rypälelajikkeiden yhdistelmässä maistuu sitruksisuus, kevyt mansikkaisuus ja punaherukkaisuus. Kuiva ja hapokas Asio Otus Rosato sopii myös vegaaneille.

Asio Otus Rosato on miellyttävä seurusteluviini ja sopii loistavasti eritoten ruokaisille salaateille, grillatulle kanalle sekä savustetulle kalalle. Viinin voi yhdistää moitteetta myös itämaistyylisten voimakkaiden ja mausteisten ruokien kanssa.

Muista viilentää Otuksesi hyvin ennen nautiskelua!

Yali Summertime Syrah Rose

13 % | 9,98 € | 0,75 l

Summertime Syrah Rosé kuuluu Yalin uuteen moderniin tuoteperheeseen, joka tarjoaa raikkaita ja puhdaspiirteisiä viinejä laatua unohtamatta. Nimi juontaa juurensa muuttolintujen suosimalta El Yalin luonnonsuojelualueelta, jonka toiminnan tukemiseen viinitalo osallistuu. Kaikki viinit valmistetaan lisäksi Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin mukaisesti.

Yali Summertime Syrah Rosé tulee Colchaguan laaksosta, jota pidetään Etelä-Amerikan lupaavimpina viinialueina. Tämä miellyttävän kuiva uutuus on valmistettu viileässä lämpötilassa raikkaan lopputuloksen takaamiseksi. Summertime on herkullisen vadelmainen seurusteluviini, joka pirteän hapokkuutensa ansiosta sopii monipuolisesti ruokaisien salaattien, maistuvien tapasten tai grilliruoan kanssa nautittavaksi.

Dr. Pauly-Bergweiler Sparkling Rosé

11,5 % | 9,98 € | 0,75 l

Saksan Moselista ponnistavan laatutuottajan Dr. Pauly-Bergweilerin Sparkling Rosé edustaa upeaa hinta-laatusuhdetta. Trebbiano- ja Airén-lajikkeista valmistettu kuohuviini on maultaan villivadelmainen ja omenainen. Puolikuiva kupliva saa ihanan ryhdikkyyden napakasta hapokkuudesta, jolloin kokonaisuus asettuu onnistuneeseen tasapainoon.

Puolikuiva kuohuviini on erinomainen valinta juhlien maljajuomaksi, sillä se on monien makuun sopiva. Kokeile rohkeasti vaalean kuohuviinin sijasta näyttävää roseeversiota ja hurmaa vieraasi upean värisellä ja makuisella kuplivalla!

Rosa & Dito 2021

12 % | 9,98 € | 0,75 l

Espanjan Valenciasta saapuu ihastuttavan kuiva ja keskihapokas roseeviini. Vadelmaisuus, kevyt kirsikkaisuus, metsämarjaisuus ja hento kukkaisuus nousevat esiin viinin maussa. Rosa & Dito Rosen salaisuus ovat yli 800 metrin korkeudessa viljellyt Bobal-lajikkeen rypäleet. Raikas ja runsaan marjainen viini syntyy, kun rypäleiden kasvuolosuhteissa yhdistyvät runsas auringonpaiste sekä viilentävä tuuli.

Viinintuottaja Grupo Coviñas on paikallisesti merkittävä työllistäjä ja 3000 Utiel-Requenan alueen perhettä saavat elantonsa osuustoimikunnan toiminnasta. Grupo Coviñaksen tavoitteena onkin huolehtia vastuullisesti paikallisen talouden kehityksestä.

Valloittava vegaaniviini on oiva valinta seurustelujuomaksi sellaisenaan kuin myös kasvisruokien tai kesän noutopöytäherkkujen yhteyteen.

Freixenet Mia Sangria Classic Royal

8,5 % | 9,98 € | 0,75 l

Kiinnostus ja kysyntä matala-alkoholisia viinejä kohtaan on huimassa kasvussa. Ikonisen tuottajan uutuus on täydellinen valinta lämpimiin päiviin, jolloin tekee mieli tavallista viiniä kevyempää nautittavaa.

Freixenet Mia Sangria tuo Espanjan auringon lasiisi ja se sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan. Kesäsesongin mutkattomin sangria syntyy tarjoilemalla juoma jäiden ja raikkaiden hedelmälohkojen kera kauniissa kannussa tai kulhossa. Mukavan makeassa ja keskihapokkaassa viinissä appelsiinisuus, vadelmaisuus ja mansikkaisuus nousevat esiin.

Corvers-Kauter R3 Rheingau Rosé Remastered Organic Pinot Noir

12,5 % | 17,98 € | 0,75 l

Uudet roseeviinit täydentää Vuoden valkoviiniksi palkitun tuottajan taidonnäyte. Arvostetulta Rheingaun alueelta saapuva roseeviini on miellyttävän kuiva ja hapokas. Moniulotteinen Corvers-Kauter R3 Rheingau Rosé on maultaan sitruksinen, mansikkainen ja villivadelmainen. Viini on siinäkin mielessä erityinen, että se on myynnissä ainoastaan Suomen markkinoilla.

Viini on luonteensa ja makumaailmansa ansiosta kuin luotu kesäkeittiön antimille – yhdistä lohelle, äyriäisille, runsaille salaateille tai tarjoa pikkusuolaisten seurassa. Pinot Noir -rypälelajikkeesta valmistettu mestariteos on lisäksi luomu ja vegaaninen.

Kaipaatko lisää uutuusinspiraatiota? Tutustu kevään monipuoliseen tulokaskirjoon, josta löytyy roseiden lisäksi herkkuja myös valko- ja punaviinirintamalta!