Zensa Nero di Troia Organico 75cl

Zensa Nero di Troia on suht uusi tulokas Zensa Organic-tuoteperheeseen. Viini on luomutuote ja tulee muiden Zensojen tapaan Apuliasta, Italian "kantapäästä". Apulian luomutuotanto on hyvässä kasvussa ja Zensa onkin loistoesimerkki alueen huippuviineistä!
Senza on italiaksi "ilman" ja johdettuna viinisarjan nimeksi Zensa viittaa viinin luonnonmukaisuuteen eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita ja ovat myös vegaaniystävällisiä.

Nero di Troia tuottaa täyteläistä ja mahtipontista viiniä, jossa voi aistia mausteisuutta, kypsää hedelmää sekä ehkäpä hivenen suklaata. Viini sopii loistavasti meheville lihapadoille, pihveille tai mutkattomasti mehukkaille hampurilaisille.

Nero di Troia on Apulian merkittävimpiä rypäleitä yhdessä paremmin tunnettujen Primitivon ja Negroamaron kanssa. Nero di Troia tekee merkittävää nousua trendikkäänä laaturypäleenä, josta kyetään tekemään runsaita ja mehevän tasapainoisia viinejä. Rypälettä viljellään etenkin Foggian alueella sekä Barin pohjoispuolella Castel del Monten kuululla alueella. Täällä siis viihtyy myös Nero di Troia, jolla on kaikki edellytykset kukoistavaan luomutuotantoon huolehtien samalla ympäröivästä luonnosta. Rypäleen nimestä on lukuisia teorioita ja tarinoita. Erään parhaimman mukaan kreikkalainen sankari Troijan sodan ajoilta, Diomedes, olisi ottanut viininköynnöksiä mukaansa paetessaan Troijan kaupungin tuhoja. Näin rypäle olisi siis nimetty myyttisen Troijan kaupungin mukaan. Grazie Madre Natura!