Yali Wetland Reserva Gewürztraminer

Yali Wetland Reserva Gewürztraminer on nimensä mukaisesti valmistettu aromikkaasta, ja Chilelle hieman uniikimmasta Gewürztraminer-lajikkeesta. Viinin hedelmäisessä, mutta kuivassa maussa voi aistia litsiluumuisuutta, kukkeutta sekä häivähdyksen inkiväärisyyttä. Paras tarjoilulämpötila on 8 – 10 celciusastetta ja viini sopii raikkaan aromikkuutensa puolesta nautittavaksi aasialaisten ruokien, kalan sekä äyriäispastan kanssa.

Viini on voittanut Vuoden Viinit -kilpailussa oman sarjansa vuonna 2017 ja saavuttanut kunniamaininnan vuosina 2015, 2016 ja 2019.

Valmistuksen alkuvaiheen kylmämaseraatio kesti 8 – 12 tuntia, jonka jälkeen viini kävi terästankeissa 12 – 15 celciusasteen viileässä lämmössä. Käyminen viileässä takaa aromaattisen lajikkeen ominaisten makujen säilymisen myös lopullisessa viinissä. Käymisen jälkeen viinin annettiin levätä sakan päällä kuusi kuukautta, jonka aikana sitä on liikuteltu varovasti (bâtonnage-metodi). Tämä lisää lopullisen viinin kompleksisuutta ja maun syvyyttä. Happoja pehmentävää malolaktista käymistä tai tammikypsytystä ei ole valmistuksessa käytetty, sillä viinintekijä Sergio Hormazábal halusi luoda mahdollisimman puhdaspiirteisen Gewürztraminer-viinin.

Yali-viinien taustalta löytyy chileläinen Viña Ventisquero, jonka toiminta alkoi vuonna 1998. Yali-tuoteperheen kantavana ajatuksena on tarjota tyylipuhtaita ja helposti lähestyttäviä, mutta tasokkaita viinejä tyylikkäässä paketissa.