Yali Wetland Reserva Carménère

Chilen kansallisrypäleestä valmistettu Yali Wetland Reserva Carmenere on viini Chilen Colchagua Valleysta, jonka tuoksusta löytyy paljon punaisia ja tummia marjoja. Tasapainoisesta ja elegantista mausta löytyy samettisen tanniinisuuden lisäksi mustaherukkaisuutta, boysenmarjaisuutta ja yrttistä mausteisuutta. Paras tarjoilulämpötila on 16 – 18 celciusastetta ja viini sopii nautittavaksi pehmeiden juustojen, kermaisten kastikkeiden ja mausteisten liharuokien kanssa.

Chilelle ominaisen Carmenere-lajikkeen rypäleet on poimittu Colchagua Valleysta, joka on yksi maan lupaavimmista viinialueista. Rypäleet ovat esikäyneet viileässä lämpötilassa, joka tuo viiniin väriä ja lisää aromikkuutta. Tämän jälkeen viini on käytetty terästankeissa, jonka jälkeen 70 % viinistä kypsyi kymmenen kuukautta ranskalaisessa tammessa ja lopuksi kolme kuukautta pullossa. Lopputuloksena syntyi viinintekijä Sergio Hormazábalin vision mukaisesti puhdaspiirteinen ja maukas Carmenere-viini.

Yali-viinien taustalta löytyy chileläinen Viña Ventisquero, jonka toiminta alkoi vuonna 1998. Yali-tuoteperheen kantavana ajatuksena on tarjota tyylipuhtaita ja helposti lähestyttäviä, mutta tasokkaita viinejä tyylikkäässä paketissa. Sarjan nimi on lainattu 148 kilometriä Santiagosta sijaitsevan Valparaíson Yali-luonnonsujelualueen nimestä. Yalin suoalue tarjoaa suojaa ja ravintoa sadoille muuttolintulajikkeille, joista on saatu inspiraatio myös etiketeistä löytyville siivekkäille.