Yali Three Lagoons Riesling

Yalin laatuviinisarjaan kuuluva Three Lagoons Gran Reserva Riesling malliesimerkki uuden maailman Riesling-viinistä, jonka runsaan hedelmäistä ja ryhdikästä makua tasapainottaa sitrushedelmäisyys, viherherukkaisuus sekä mineraalisuus. Paras tarjoilulämpötila on 7 – 8 celciusastetta ja viini sopii nautittavaksi hyvän Rieslingin tapaan merenelävien, kuten kalan ja äyriäisten, sekä pehmeiden juustojen kera.

Saksasta kotoisin oleva Riesling-rypäle menestyy hyvin myös Chilen viileämmillä alueilla, kuten Yali Three Lagoonsin tapauksessa San Antonio Valleyn ala-alueella, Leyda Valleyssa. Nousevan alueen 100% Riesling on läpikäynyt 12 – 14 tunnin kylmämaseraation maun vahvistamiseksi, jonka jälkeen hidas pääkäyminen tapahtui lämpökontrolloidusti 12 – 15 celciusasteessa rypäleen omien aromien korostamiseksi. Rieslingille tyypillisesti kypsytykseen ei käytetty tammea, mutta viinin annettiin levätä sakkojen päällä kuusi kuukautta, jonka aikana sitä on liikuteltu varovasti (bâtonnage-metodi). Metodi lisää lopullisen viinin kompleksisuutta, tekstuuria ja maun syvyyttä.

Yali-viinien taustalta löytyy chileläinen Viña Ventisquero, jonka toiminta alkoi vuonna 1998. Yali-tuoteperheen kantavana ajatuksena on tarjota tyylipuhtaita ja helposti lähestyttäviä, mutta tasokkaita viinejä tyylikkäässä paketissa.