Von Buhl Bone Dry Rosé

Pfalzilainen VDP-tuottaja Reichsrat Von Buhl totesi, ettei “kuiva” saksalainen viini ole riittävän kuivaa ja loi Bone Dry -viinisarjan, jossa viinin rutikuivaa luonnetta päätettiin vielä korostaa nimellä ja näyttävällä ulkoasulla. Alle 1,2 g/l jäännössokeria sisältävä Bone Dry Rosé on valmistettu Spätburgunderista (Pinot Noir) ja rypäleistä puristetusta mehusta käytetään vain paras osa (n. 50%). Viinin makumaailma sisältää raikasta marjaisuutta sekä mansikkaisuutta, ja ominaisuuksiensa puolesta se toimii esimerkiksi grilliviininä, paistetun lohen kanssa tai sellaisenaan.

Viininvalmistuksessa kevyesti puristetuista Spätburgunder-rypäleistä käytettiin vain ensimmäinen 50% osuus rypälemehusta. Viinin käyminen ja kypsytys tapahtuu pääasiassa terästankeissa, mutta pieni osa käy lyhyesti vanhoissa tammitynnyreissä. Lopputulos takaa erittäin raikkaan marjaisan ja hyvän happorakenteen omaavan rutikuivan roseen, joka toimii esimerkiksi grilliviininä, sellaisenaan tai paistetun lohen kanssa.

Von Buhlin viinit ovat tunnettuja huikeasta puhtaudesta, mineraalisuudesta ja erittäin niukasta jäännössokeripitoisuudesta. Luomusertifioidun talon ylpeys on omilta tarhoilta kerätyistä Riesling-rypäleistä valmistetut ajattomat ja Deidesheimerin ja Fosterin alueiden maaperää ilmentävät viinit. Von Buhl on osa VDP:nä tunnettua Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter e.V -järjestöä, johon kuuluu Saksan 200 parasta viinintuottajaa.