Von Buhl Bone Dry Riesling

Pfalzilainen VDP-tuottaja Reichsrat Von Buhl totesi, ettei “kuiva” saksalainen viini ole riittävän kuivaa ja loi Bone Dry -viinisarjan, jossa viinin rutikuivaa luonnetta päätettiin vielä korostaa nimellä ja näyttävällä ulkoasulla. Alle 1,1 g/l jäännössokeria sisältävä Bone Dry Riesling raikkaan hedelmäisen ja sitruksisen maun sekä erityisen hyvän happorakenteen. Tyyliltään Bone Dry Riesling toimii esimerkiksi rapuviininä tai sellaisenaan.

Rutikuivan Bone Dryn Riesling-rypäleet kypsyvät Pfalzin laatuviinialueella, aivan Ranskan Alsacen läheisyydessä. Pfalzia pidetään sekä tuotantomäärien, että laadun puolesta Saksan tärkeimpinä alueina ja sen tulevaisuuden kehitys näyttää erittäin suotuisalta. Viininvalmistuksessa Bone Dry Riesling käytettiin rutikuivaksi, eikä se läpikäynyt happoja pehmentävää MLF:a (Malolactic Fermentation / malolaktinen käyminen). Viiniä ei myöskään kypsytetty tammiastioissa, jotta lopullinen raikkaus ei kärsisi.

Von Buhlin viinit ovat tunnettuja huikeasta puhtaudesta, mineraalisuudesta ja erittäin niukasta jäännössokeripitoisuudesta. Luomusertifioidun talon ylpeys on omilta tarhoilta kerätyistä Riesling-rypäleistä valmistetut ajattomat ja Deidesheimerin ja Fosterin alueiden maaperää ilmentävät viinit. Von Buhl on osa VDP:nä tunnettua Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter e.V -järjestöä, johon kuuluu Saksan 200 parasta viinintuottajaa.