Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva

Viinilehden Vuoden punaviini 2020!

Riojalainen Viñedos de Alfaro on vuodesta 1974 lähtien toiminut viinitalo, joka sijaitsee Riojan eteläisimmässä osassa Rioja Bajan alueella Ebro-joen laaksossa. Talo omistaa 95 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat 300-650 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kaikki tuottajan viinit valmistetaan omien tarhojen rypäleistä. 60 hehtaaria tarhoista sijaitsee Alfaron kunnan alueella, mistä juontuu myös viinitalon nimi Viñedos de Alfaro, eli Alfaron viinitarhat.

Conde del Real Agrado Reserva valmistetaan Tempranillo, Garnacha, Graciano ja Mazuelo rypäleistä, jotka kerätään talon omilta 20-30 vuoden ikäisiltä viinitarhoilta. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa ja vie 21 päivän ajan. Tämän jälkeen viini siirretään kypsymään amerikkalaisiin ja ranskalaisiin tammitynnyreihin 18 kuukauden ajaksi. Tammikypsytyksen päätteeksi viini pullotetaan ja se viettä vielä vähintään toiset 18 kuukautta talon kellareissa ennen myyntiin laskua.

Myös viinin keskitäyteläinen maku tuntuu alkuun sulkeutuneelta ja tiukalta, tarjoten tummia hedelmiä ja kireitä tanniineita. Maku avautuu tuoksun tapaan hiljalleen ja esiin nousee luumuisia, mustaherukkaisia ja karpaloisia piirteitä sekä kypsiä ja kuivattuja viikunoita. Kielellä on myös tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa, hieman tupakkaa ja lakritsaa sekä hienoista balsamia. Tuntuvat tanniinit ja runsas karpaloimainen hapokkuus tuovat viinille hyvän ja täyteläisen rungon ja yleisilme on lähes tasapainoinen. Jälkimaku on viipyilevä ja kuivahko, veden kielelle nostattava, kevyen tamminen ja paahteinen, hennon kahvinen, kypsän karpaloinen ja puolukkainen.

Erittäin upeasti ja harmonisesti kehittynyt Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva ihastuttaa herkullisella tasapainoisuudellaan ja moniulotteisella aromimaailmallaan