Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc

Uudessa Seelannissa Vicarage Lane -viinitilaa isännöivät suomalainen Satu Lappalainen ja hänen uusiseelantilainen miehensä John Kennard, joka kilpaili aiemmin Hyundai-tallin tiimissä kartturina Hayden Paddonille. Viinitilan tarina alkoi vuonna 2002, jolloin John osti vajaan kahdeksan hehtaarin tilan kuuluisalta Marlborough´n viinialueelta. Seuraavana vuonna pariskunta suuntasi Euroopasta pallon toiselle puolelle omalle viinitilalle kesätöihin ja sillä reissulla pariskunta on edelleen. Satu ja John käyvät usein Suomessa Keiteleen mökillään, ja isännöivät näillä matkoillaan erilaisia tasting- tapahtumia.

Monien sattumien kautta Vicarage Lane tuottaa tällä hetkellä viittä eri viiniä. Ehdoton lippulaiva on tietysti Marlborough Sauvignon Blanc sekä sen kuohuva versio Bubbly Sauvignon Blanc, mutta valikoimasta löytyy myös Pinot Noir, Riesling sekä Pinot Noir Rosé.

Viinien takaetiketeissä komeilevat Suomen ja Uuden Seelannin liput ja etikettien maalaukset ovat suomalaisen taiteilijan, Sirpa Alalääkkölän käsialaa. Vicarage Lane kuuluu paikallisen ekosertifioinnin, Sustainable Winegrowing New Zealandin piiriin.

Maku on eloisa, tuoreen hedelmäinen ja aromaattinen - kuiva ja ryhdikkään hapokas. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta se säilyy kellarissa mainiosti muutaman vuoden ajan. Erinomainen kalalle, äyriäisille ja tuoreelle parsalle. Toimii myös aperitiivina. Vegaaniystävällinen, vaikka tätä ei etiketissä mainita.