Tanqueray No. Ten Gin

Tanqueray No. TEN on ensimmäinen gini maailmassa, jonka tislauksessa on käytetty tuoreita sitrushedelmiä sekä kamomillan kukkaa. Se valmistetaan käsityönä pienissä erissä ainutlaatuisissa No.10 tislauspannuissa, jotka tunnetaan myös nimeltä Tiny Ten. Nelinkertainen tislausmenetelmä takaa ginin äärimmäisen pehmeyden, ja pienen tislauspannun käyttö tuo siihen enemmän makua. Viimeisen tislauksen yhteydessä giniin lisätään perinteisten kasviainesosien lisäksi kamomillan kukkia ja aitoja sitrushedelmiä. Valmistuksessa käytetään huomattavasti vähemmän katajanmarjaa kuin Tanqueray London Dry Ginissä, ja näin katajanmarja ei hallitse sen hienoja sitruksisia ominaisuuksia. No. TEN on täyteläisen pehmeä ja voimakas gini, jossa maistuu raikkaan sitruksinen pirskahdus joka siemauksella.

Tanqueray No. TEN on palkittu laadustaan San Francisco World Spirits Competition -kilpailussa Double Gold -mitalilla vuosina 2001–2006 ja 2014 ja 2017.

Tanquerayn ginitislaamon perusti Charles Tanqueray vuonna 1830 Lontooseen. Charlesin tavoitteena oli luoda uusi standardi London Dry ginin valmistukselle, ja Tanquerayn tuotteiden valmistuksessa onkin käytetty aina parhaita saatavilla olevia raaka-aineita. Ginin nelinkertainen tislaus ja maailman hienoimpien kasvien käyttö takasi Charles Tanqueraylle mahdollisuuden pehmeän, rapean ja maukkaan ginin syntymiseen, korostaen myös puhtautta ja makua.