Taberner

Huerta de Albalá on innovatiivinen ja uraauurtava viinitila alueella, joka perinteisesti liitetään Sherryyn. Perustajan Vicente Tabernerilla oli unelma luoda korkealaatuinen viinitila punaviinille soveltuvalle alueelle. Lopulta hän löysikin upean sijainnin Arcos de la Fronterassa Espanjassa, Andalusiassa.

Huerta de Albalán logo, jossa on hevosen kuva, kuvaa ainutlaatuista sidosta, joka Andalusialla on hevosten kanssa. Hevonen on alueella perinteinen, jalo ja tyylikäs eläin, jota arvostetaan suuresti. Huerta de Albalá -hevoslogo on saanut vaikutteita kivikautisen ajan hevosen kuvista.

Taberner viini on viinitalon premium -viinejä. Viinirypäleet kerätään elokuussa ja vuosituotanto on noin 20 000 pulloa. Taberner on iso, mutta tasapainoinen viini. Siinä on runsaasi hedelmää, happamuutta ja tammea sopivassa balanssissa.

Viinirypäleitä korjataan käsin tarkasti valituilta palstoilta. Lämpötilavalvottu käyminen tapahtuu 27 °C asteessa 5000 litran puusammioissa. Viiniä kypsytetään sitten uusissa ja yhden vuoden ikäisissä ranskalaisissa tammitynnyreissä yhteensä 18 kuukautta.

Palkinnot:
92 pistettä, Taberner 2005, The Wine Advocate
90 pistettä, Taberner 2005, The Wine Enthusiast
90 pistettä, Taberner 2007, Stephen Tanzer
Kultamitali kisassa: Sommelier Wines Awards 2012, UK
Kultamitali kisassa: Sommelier Wines Awards 2015, UK