Stony Cape Chenin Blanc 3L BIB

Stony Cape Chenin Blanc on kuiva, raikkaan hapokas valkoviini Etelä-Afrikasta. Viinin tuoksussa on päärynää ja omenaa, ja hedelmäinen maku seuraa päärynäisessä aromikkuudessaan tuoksua. Mausta voi lisäksi löytää melonia, kevyttä yrttisyyttä ja hentoa kukkaisuutta. Napakka sitrusmainen hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja nostattaa veden kielelle.

Viini sopeutuu hyvin erityyppisten ruokien seuraksi, sillä siinä on rapsakkuutta, luonnetta ja samaan aikaan mausteisuutta, joten se jaksaa tukea erilaisia ruokia. Viiniä kannattaakin kokeilla vaikka nyhtöpossun, wiener schnitzelin tai jokiravuilla höystetyn vihersalaatin kaverina. Hanapakkaus on kätevä valinta esim. illanviettojen buffet-pöytään, ja viini toimii hyvin nautiskeluun myös sellaisenaan.

Rypäleet ovat kasvaneet pääosin Worcesterissa Western Capen alueella. Alue on maaperältään kivinen ja hiekkainen. Worcester on yksi Etelä-Afrikan suurimmista viinialueista, ja yhdessä Breedekloofin alueen kanssa ne tuottavat jopa 27% koko Etelä-Afrikan viineistä ja väkevistä alkoholijuomista. Etelä-Afrikan viljelyalasta vieläkin lähes kaksi kolmasosaa on vaaleita rypälelajikkeita. Näistä viljellyin ja monikäyttöisin on Steen eli Chenin Blanc, joka on ollut yksi luotetuimmista rypäleistä viljelyn alkuajoista lähtien. Luontaisesti hapokkaalla Chenin Blancilla on hyvät edellytykset tuottaa laadukkaita viinejä Etelä-Afrikassa. Tästä on esimerkkinä myös Stony Capen Chenin Blanc.

Stony Capen viinintekijä Christiaan Groenewald valittiin vuoden viinintekijäksi Diners Clubin Winemaker of the Year -kisassa vuonna 2013.