Smirnoff Black

Smirnoff Vodka Black No. 55 on pienissä erissä kuparipannuissa tislattu huippuvodka, jossa on runsas ja pehmeä maku. Kolmesti tislattu ja kymmenen kertaa suodatettu vodka on valmistettu venäläisestä viljasta.

Smirnoff Vodka Blackin maku on sileä ja puhdas.

Smirnoffin tarina alkaa Moskovasta, johon Pyotr Smirnov perusti vodkatislaamonsa vuonna 1864. Hiilisuodatetusta vodkasta tuli nopeasti suosittua Venäjän hovin keskuudessa, ja Smirnovin tislaamo tuottikin jopa 36 miljoonaa litraa vodkaa vuodessa. Pyotrin kuoltua hänen poikansa Vladimir otti toiminnan haltuunsa. 1900-luvun alussa Tsaari kansallisti vodkatislaamot, jonka seurauksena Smirnovin perhe joutui luopumaan tislaamotoiminnastaan.

Lokakuun vallankumouksen aikaan 1917 perhe pakeni Istanbuliin, jossa Vladimir elävöitti tislaamotoiminnan uudestaan. Neljä vuotta myöhemmin hän muutti puolaan ja alkoi myydä vodkaa nimellä Smirnoff. Vuonna 1930 Vladimir myi Smirnoffin myynti- ja valmistusoikeudet USA:han, ja nykyään Smirnoff on osa Diageota, maailman suurinta alkoholialan yritystä. Smirnoff on kuitenkin säilynyt uskollisena venäläiselle tyylille, jossa vodkan puhtaus ja pehmeys ovat tärkeässä osassa.