Segura Viudas Lavit Brut Nature

Segura Viudas Lavit on Brut Nature kuohuviini, johon ei ole lisätty lainkaan sokeria. Viiniin käytetyt Macabeo ja Parellada rypäleet tulevat 25-35 vuotta vanhoilta tarhoilta. Lavit on erittäin kuiva ja hapokas,sitruksinen, viheromenainen ja hennon yrttinen. Täydellinen esim. aperitiivina.

Sekoite tehdään käyttäen 7 erilaista perusviiniä, jotka ovat tehty Macabeo ja Parellada rypäleistä. Macabeo tuo viiniin hapokkuutta, raikkautta ja täyteläisyyttä ja Parellada kepeyttä sekä eleganssia. 18 kuukauden kypsymisaika pehmentää ja pyöristää lopputulosta – se on yli kaksi kertaa cavan minimikypsymisajan.

Segura Viudas edustaa cavatuottajien ehdotonta huippua. Torrelavitin kylässä cavan sydänmailla sijaitsevan tilan juuret ulottuvat 1000-luvulle, jolloin siellä viljeltiin kasveja, vihanneksia ja hedelmiä paikallisen luostarin tarpeisiin. Kuohuviinejä tilalla alettiin valmistaa 1959, ja ne erottuivat heti joukosta laadukkuudellaan. Segura Viudas voidaan lukea taloihin, joka on kääntänyt viinimaailman katseet Pénedesiin. Tilan pääviinintekijän Gabriel Suberviolan mukaan "wine is made in the vineyard". Kaikki Segura Viudaksen viinit valmistetaan ainoastaan tilan omilla tarhoilla kasvaneista, käsin poimituista ja äärimmäisellä huolella käsitellyistä rypäleistä. Vain parhaista rypäleistä saadaan cavaa, jossa on tämän tasoista luonteikkuutta ja monimuotoisuutta.