Schloss Johannisberger Gelblack Riesling Trocken

Gelblack Riesling on valmistettu käsin poimituista rypäleistä, jotka tulevat tilan omalta palstalta. Tyylikkään hedelmäinen Riesling maistuu kypsältä persikalta, hennosti hunajalta ja jälkimaussa on aavistus yrttisyyttä. Eloisan ryhdikäs ja vivahteikas kokonaisuus on klassinen Rheingaun Riesling. Suositellaan paahdetun kanan ja yrttirisoton sekä parsakaalin kera. Sopii myös äyriäisille ja paistetulle kalalle ja on erinomainen aperitiivi.

Etelärinteen viinitarhat ovat jopa 45° jyrkät 114-181m merenpinnan yläpuolella. Taunus vuoriston metsät suojaavat tarhoja kylmältä pohjoistuulelta ja eteläpuolella Reinin joki sijaitsee tilan edessä vuorten juurella. 50 asteen leveyspiiri kulkee viinitarhan läpi. Ainutlaatuinen maaperä on täydellinen sitomaan kosteuden ja lämmön mineraaliselle Rieslingille. 85% viinistä kypsytetään terästankeissa ja 15% 4 kk tammitynnyreissä, jotka on valmistettu Schloss Johannisbergin tilan omista tammista.

Viinitalo tunnetaan erityisen laadukkaista Riesling viineistään maailmanlaajuisesti ja sanotaankin, että Johannisberger Riesling viinit eivät ole trendiviinejä vaan legendaarisia viinejä, joita viiniharrastajat suuresti arvostavat. Viinien vahvuus on hienot vivahteet, runsaat aromit mausteisista yrteistä sitrushedelmiin sekä makeisiin, keltaisiin hedelmiin. Lisäksi viineistä löytyy hyvin erilaisia hapokkuusasteita ja eleganttia mineraalisuutta.