Schloss Johannisberger Bronzelack Riesling Trocken 2019

Huippulaadukas Bronzelack Riesling on valmistettu käsin poimituista rypäleistä, jotka tulevat tilan omalta palstalta. Bronzelack on hienovaraisen puhdaspiirteinen Riesling, jossa löytyy vihreää omenaa, sitrusta ja aprikoosia sekä aavistus mineraalisuutta jälkimaussa. Ideaali kala- ja kanaruokien, vihannesten ja pastan kanssa. Maistuu erityisesti paistetun meritaimenen, sitruunarisoton ja parsan kanssa.

Etelärinteen viinitarhat ovat jopa 45° jyrkät 114-181m merenpinnan yläpuolella. Taunus vuoriston metsät suojaavat tarhoja kylmältä pohjoistuulelta ja eteläpuolella Reinin joki sijaitsee tilan edessä vuorten juurella. 50 asteen leveyspiiri kulkee viinitarhan läpi. Ainutlaatuinen maaperä on täydellinen sitomaan kosteuden ja lämmön mineraaliselle Rieslingille. 50% viinistä kypsytetään 6 kk tammitynnyreissä, jotka on valmistettu Schloss Johannisbergin tilan omista tammista.

Maailman ensimmäisenä ”Riesling-tilana” tunnettu Schloss Johannisberg perustettiin Saksan Rheingauhun vuonna 1720. Talo tunnetaan erityisen laadukkaista Riesling viineistään maailmanlaajuisesti ja sanotaankin, että Johannisberger Riesling viinit eivät ole trendiviinejä vaan legendaarisia viinejä, joita viiniharrastajat suuresti arvostavat. Viinien vahvuus on hienot vivahteet, runsaat aromit mausteisista yrteistä sitrushedelmiin sekä makeisiin, keltaisiin hedelmiin. Lisäksi viineistä löytyy hyvin erilaisia hapokkuusasteita ja eleganttia mineraalisuutta.