Rudesheimer Rosengarten

Rüdesheimer Rosengarten -valkoviini tulee Nahen alueelta, joka sijaitsee Moselin ja Reinin välissä. Se on yksi Saksan pienimmistä viinialueista ja usein kutsuttu Saksan viinien aarreaitaksi. Puolimakea ja raikkaan hapokas sekoiteviini on tyyliltään hedelmäinen ja kukkea. Selvän makeuden ja hyvän hapokkuuden vuoksi Rüdesheimer Rosengarten toimii loistavasti tulisille ja itämaisille ruoille.

Rüdesheimer Rosengarten on Moselissa sijaitsevan, vuonna 1968 perustetun Moselland-osuuskunnan luomus. Viini on valmistettu kahdesta Saksan paikallislajikkeesta; Saksan viljellyimpiin rypäleisiin kuuluvasta Silvanerista sekä Müller-Thurgausta, joka on Rieslingin ja Madeleine Royalen risteytys. Matala-alkoholiseen viiniin on jätetty reilusti jäännössokeria (40 g/l), mutta hapokkuus on rypäleiden kautta pidetty riittävän korkeana, joka korostaa raikkautta.

Moselland on Mosel-joen varrella, Bernkastel-Kuesin kaupungissa sijaitseva osuuskunta. Paikalliset viinintuottajat ja pienemmät osuuskunnat päättivät yhdistää voimansa vuonna 1968, jolloin Moselland syntyi. Tämän jälkeen yritys on tasaiseen tahtiin kasvanut lisäämällä uusia alueita ja viinitiloja kokonaisuuteensa. Moselland on maailman johtavia Rieslingiä tuottavia ja myyviä viinitaloja, mutta portfolioon kuuluu lisäksi paljon muita lajikkeita Saksan usealta eri ala-alueelta. Tänä päivänä Moselland tuottaakin viinejä muun muassa Moselissa, Rheinhessenissä, Rheingaussa ja Nahessa.