Zacapa XO on upea laaturommi Guatemalasta. Rommia on ikäännytetty 6–25 vuotta solera-menetelmällä, jossa nuorta rommia sekoitetaan vanhemman rommin joukkoon. Näin lopullinen tuote saa tasapainoisen aromin sekä maun. Zacapa XO on mausteinen ja intensiivinen rommi. Siinä on pyöreä, luonteikas ja täyteläinen maku, jossa on reilusti makeutta ja monivivahteisuutta. Tuote on saanut lisäkypsytyksen konjakkitynnyrissä, joista on peräisin erityisesti tumman kirsikan, suklaan, toffeen ja vaniljan hienostuneet ja mausteisen kuivat sävyt.
Ron Zacapa on guatemalalaista, taidokkaana käsityönä valmistettua rommia. Yli 20 vuotta Guatemalassa rommia sekoittanut Lorena Vásquez on tehnyt Zacapasta arvostetun ja korkealuokkaisen rommin, jona se tänä päivänä tunnetaan. Zacapa-rommiin käytettävää sokeriruokoa viljellään Guatemalan lounaisrannikolla Retalhuleun tasangolla. Tislaamo kelpuuttaa rommin raaka-aineeksi vain sokeriruo’osta puristetun tuoreen, makean mehun, jota kutsutaan ruokohunajaksi. Se on tunnetusti guatemalalaisen rommin laadun ensimmäinen salaisuus.