Ricossa Barolo

Ricossa Barolo valmistetaan Piemonten sydämessä ja rypäleet tulevat Barolon, Castiglione Falletton, Serralunga d'Alban sekä La Morran alueilta. Ricossa, josta viinin nimi juontaa, on viinivalmistajan perheen sukunimi.

Barolo on eräs maailman tunnetuimmista viineistä. Se on järeä ja vakavasti otettava punaviini, joka ansaitsee arvostuksensa. Sitä valmistetaan ainoastaan Barolon seudulla, Piemonten alueella. Viini tehdään pelkästään Nebbiolo-rypäleestä. Ricossa Baroloa on kypsytetty tammessa vähintään kaksi vuotta.
Barolo oli ensimmäinen viini, joka sai Italian korkeimman laatuluokituksen, DOCG-luokituksen vuonna 1980.

Ricossa Barolo on sopiva viini riistaruoille, ossobuccolle tai voimakkaille koville juustoille. Avaa viini kolme tuntia ennen tarjoilua. Viini säilyttää nautittavuutensa oikein varastoituna jopa 8-15 vuotta.

Kultamitali Vuoden Viinit 2019 -kilpailu: Ricossa Barolo 2014
Hopeamitali Mundus Viini 2018 -kilpailu: Ricossa Barolo 2014