Ricossa Barbera Piemonte Hanapakkaus 3L

Barbera on Italian toiseksi viljellyin tumma lajike Sangiovesen jälkeen. Lajike yhdistetään pohjoisen Piemonteen, jossa se on ylivoimaisesti viljellyin lajike. Rypäle viihtyy erityisen hyvin juuri Italian luoteisosissa, Piemonten mäkisissä ja vuoristoisissa maisemissa. Piemonten arvostetuimmat lajikeviinit ovat DOC-viinit Barbera d´Alba ja Barbera d´Asti.

Barbera-rypäleestä tehdyt viinit ovat saavuttaneet suuren suosion, eivätkä syyttä. Väriltään tumma, maultaan keskitäyteläinen, mehukkaan hedelmäinen ja hapokas viini on monipuolinen kumppani ruualle, ja tietenkin hyvälle seuralle.

Barberalla rypäleellä on kolme keskeistä ominaisuutta: se tuottaa mehukkaan hedelmäisiä, hapokkaita ja tanniineiltaan maltillisia viinejä. Viinien mauissa on tunnistettavissa kirsikkaa, orvokkia, luumua, mansikkaa ja jopa ripaus pippuriakin.

Ricossa Barberassa on erittäin tasapanoiset hapot ja maussa aistittavissa punaisia marjoja, kirsikkaa, luumua ja hivenen nahkaisuutta. Laadukas tasapainoinen viini tyylikkäässä pakkauksessa.

Tämä monipuolinen viini sopii hyvin kasvis-, pasta-, pata-, ja grilliruoille.

Salute!