Porta 6 Tinto

Lissabonin viinialueelta ponnistava Porta 6 Tinto on ryhdikäs, tammittamaton punaviini, joka on pienen jäännössokerimäärän (8 g/l) myötä tyyliltään pehmeän marjaisa. Kolmen rypäleen kokonaisuus on omiaan monentyyppisten liharuokien kanssa, valmistustavasta riippumatta, mutta toimii loistavasti myös nautiskeluviininä sellaisenaan.

Lissabonin alueella kypsyneistä rypäleistä valmistettu Porta 6 Tinto koostuu kolmesta paikallislajikkeesta, jotka kaikki tuovat oman tärkeän osansa kokonaisuuteen. Rypäleistä Aragonês, joka tunnetaan yleisemmin nimellä Tempranillo, on hyvin sekoiteviineissä toimiva lajike, tuoden viiniin luumun ja mansikan aromia. Castelão puolestaan vastaa viinin kukkeista ja marjaisista aromeista. Kolmanneksi rypäleeksi viiniin on valikoitunut paksukuorinen ja intensiivisen marjaisia makuja tuottava Tourica Nacional, joka tunnetaan Portugalin huippurypäleenä ja pohjana maan hienoimmille viineille.

Portugalilaisen Vidigal Winesin tarina alkoi 1900-luvun alussa, kun paikallinen pappi perusti viinitalon Lissabonin ja Porton välissä sijaitsevaan Leirian rannikkokaupunkiin. Tänä päivänä perheyritystä luotsaa tanskalais-portugalilainen visionääriomistaja ja pääviinintekijä António Mendes. Yrityksen filosofia on tuottaa viinejä modernilla tavalla ja tästä hyvänä esimerkkinä toimii Porta 6 -sarja.