Porta 6 BIB

Lissabonin viinialue tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan ja dynaamisuudestaan tuotantoalueena. Alueelta ponnistava Porta 6 Tinto on ryhdikäs, tammittamaton punaviini, joka on pienen jäännössokerimäärän (8,7 g/l) myötä tyyliltään pehmeän marjaisa. Kolmen rypäleen kokonaisuus on omiaan monentyyppisten liharuokien kanssa, valmistustavasta riippumatta, mutta toimii loistavasti myös nautiskeluviininä sellaisenaan.

Portugalilaisen Vidigal Winesin tarina alkoi 1900-luvun alussa, kun paikallinen pappi perusti viinitalon Lissabonin ja Porton välissä sijaitsevaan Leirian rannikkokaupunkiin. Tänä päivänä perheyritystä luotsaa tanskalais-portugalilainen António Mendes Lopes, joka toimii myös pääviinintekijänä. António on valmistanut viinejä skandinaaviseen makuun ja talon viinit ovat olleet Norjan myydyimpien viinien joukossa usean vuoden ajan. Vidigal Wines tuottaa viinejä Portugalin jokaisella laatuviinialueella ja talo keskittyy tärkeimpiin paikallisiin sekä kansainvälisiin rypälelajikkeisiin. Yrityksen filosofia on tuottaa viinejä modernilla tavalla ja tästä hyvänä esimerkkinä toimii Porta 6 - sarja.

Porta 6 -sarja taustalla on viinitalon visionääriomistaja- pääviinintekijä António Mendes Lopesin halu tehdä viinisarja, joka kunnioittaa Portugalilaisia perinteitä, mutta uskaltaa ottaa askeleen suuntaan, joka takaa viinin maistuvan ympäri maailmaa.