Peter Lehmann The Barossan Shiraz

Peter Lehmannin uuden sukupolven viinintekijät ovat luoneet The Barossan huippuviinin, jossa voi maistaa Barossan laakson parhaiden viininviljelijöiden korkealaatuiset Shiraz rypäleet. Kahden viikon maseraatio ja 12 kk kypsytys tammitynnyreissä (25% uusia amerikkalaisia 300 l tynnyreitä) ovat tuoneet tähän viiniin konsentraatiota, tanniinisuutta, syvyyttä ja paahteisuutta. The Barossan on upea viini pihveille ja nautiskeluun kovien juustojen kanssa.

The Barossan on valmis juotavaksi heti, mutta sopii myös kellaroitavaksi viiden vuoden ajan. Wine Enthusiast Magazine valitsi The Barossan 2015 Big Bold Reds -listauksen ykköseksi 92 pisteellä.

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä ja legenda jo elinaikanaan. On täysin hänen ansiotaan, että Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa. Viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat vain valkoviinejä. Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostaa rypäleitä ja valmistaa viiniä pelastaen Barossan viininviljelijät.

Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen.