Peter Lehmann Portrait Shiraz

Peter Lehmann Portrait Shiraz on rouhea ja robusti viini, malliesimerkki viinistä, joka laittoi Barossan viinin maailman kartalle. Peter Lehmannin ensimmäisiä huippuviinejä oli juurikin lämpimästä ilmastosta nauttivasta
Shiraz-rypäleestä valmistettu viini. Ranskan Rhonen laaksosta kotoisin oleva rypäle tuottaa lämpimässä ilmastossa tuhteja ja intensiivisiä viinejä, joissa on aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen
viittaavaa aromikkuutta.

Portrait Shiraziin käytetyt rypäleet on kerätty yli 60:n tuottajan tarhoilta ympäri Barossan laaksoa. Lukuisten tarhojen hyödyntäminen tuo viinin upeaa moniulotteisuutta, mutta samalla myös tasapainoa. Kymmenen päivää kestänyt maseraatio ja vuoden tynnyrikypsytys ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa tuo viiniin konsentroituneet aromit ja pehmeät, mutta voimakkaat tanniinit.

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä ja legenda jo elinaikanaan. On täysin hänen ansiotaan, että Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa. Viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat vain valkoviinejä. Niinpä Peter alkoi itse ostaa rypäleitä ja valmistaa viiniä pelastaen Barossan viininviljelijät.

Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen.