Peter Lehmann Layers White

Peter Lehmann Layers White on mielenkiintoinen valkoviini, jossa eri rypälelajikkeet tuovat viiniin moniulotteisuutta. Viinin selkärangan muodostaa hapokkaita ja sitruunaisia viinejä tuottava Semillon-lajike.
Muscat ja Gewurstraminer tuovat viiniin kukkeita, mausteisia ja trooppisia aromeja, kun taas Pinot Gris antaa viinille sen silkkisen suutuntuman. Hedelmäinen ja raikas valkoviini on parhaimmillaan nautittuna nuorena.

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä ja legenda jo elinaikanaan. On täysin hänen ansiotaan, että Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa. Viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat vain valkoviinejä. Peter tiesi, että mikäli punaisille rypäleille ei löytyisi menekkiä, kymmenet viininviljelijät ja perheyritykset ajautuisivat vararikkoon. Niinpä Peter alkoi itse ostaa rypäleitä ja valmistaa viiniä pelastaen Barossan viininviljelijät.

Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen. Barossan paronina tunnettu Peter Lehmann on mies Barossa Shirazin menestyksen takana. Hänet valittiin elinaikanaan kaksi kertaa IWSC parhaaksi viinintekijäksi ja hänen viinitalonsa kolme kertaa Australian parhaaksi viinitaloksi.