Peter Lehmann Layers Red

Peter Lehmann Layers Red on ainutlaatuinen neljän rypälelajikkeen sekoitus. Jokainen lajike tuo oman ulottuvuutensa viiniin, ja tuloksena on maukas viini, jossa maut ovat kerrostuneet upealla tavalla. Rypäleet on kerätty Adelade GI'n kuuluvilta Longhorne Creek, Barossa ja McLaren Valen alueilta.

Shiraz tuo viiniin tumman hedelmäisiä ja vadelmaisia aromeja. Espanjalainen Tempranillo-lajike tuo punaisten marjojen aromeja, Mourvédre maamaisia aromeja ja Grenache mausteisuutta. Viini on kypsynyt 6kk ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa, joka tuo sille paahteista aromia ja makeaa mausteisuutta. Layers Red sopii nautittavaksi Välimeren alueen tyylisten ruokien, tulisten curryjen tai tuhtien lihapatojen kanssa.

Peter Lehmann on Australian tunnetuin viinintekijä ja legenda jo elinaikanaan. On täysin hänen ansiotaan, että Barossan punaviinintuotanto pelastui 1970 ja -80 lukujen taitteessa. Viiniyhtiö Saltram kielsi viinintekijänään toiminutta Peteriä ostamasta punaisia rypäleitä Barossan viininviljelijöiltä, sillä maailmanmarkkinat janosivat vain valkoviinejä. Niinpä Peter alkoi itse ostaa rypäleitä ja valmistaa viiniä pelastaen Barossan viininviljelijät.

Pelastusoperaatio muuttui kuitenkin vuosien saatossa menestystarinaksi, ja Peter Lehmannin luonteikkaat ja runsaat viinit ovat saaneet palkintoja ja ylistystä osakseen.