Perlage Pinot Grigio

Perlage Pinot Grigio on hienostunut ja elegantti viini, jota viinintekijä Andrea Gallina suosittelee Pasta carbonaralle. Viini on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa: se sai hopeamitalin Mundus Vini 2013 -kilpailussa, ansaitsi kunniamaininnan International Organic Wine Awards -viinikilpailussa sekä kultamitalin Pinot Grigio Masters 2018 -kilpailussa. Kuten kaikki Perlagen viinit, myös Pinot Grigio on sekä luomu- että vegaanisertifioitu. Tämä takaa sen, ettei missään valmistusvaiheessa ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Perlage on seitsemän Nardin veljeksen omistama perheyritys, joka on perustettu vuonna 1985. Veljeksille on alusta lähtien ollut tärkeää luonnonmukaisen viljelyn periaatteet sekä luonnon kunnioittaminen kaikessa toiminnassa. Perlage oli ensimmäisiä italialaisia luomuviinin tuottajia, ja nykyisin kaikilla heidän viineillään on sekä luomu- että vegaanisertifiointi. Luonto, ihmiset ja niiden hyvinvointi on yhä kaiken tekemisen keskiössä.

Perlagen viininvalmistamo sijaitsee Farra di Soligossa Venetossa. Heillä on omia viljelyksiä n. 20 hehtaaria, ja lisäksi viininvalmistukseen ostetaan orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä pitkäaikaisilta sopimusviljelijöitä. Kaikki rypäleet kerätään käsin, ja uusimpien tuotantotekniikoiden ansioista Perlagen viinien sulfiittipitoisuudet ovat luomuviineille asetettuja raja-arvoja matalammat.