Perlage Afra Prosecco DOC Rosé Extra Dry

Perlagen Afra, yksi ensimmäisiä rosee Proseccoja, on kuiva roseekuohuviini, johon valkoinen Glera-rypälelajike tuo hedelmäisyyttä ja punainen Pinot Nero hienostuneisuutta. Kuohuviinin maussa voi aistia raikasta persikkaisuutta, hapokasta marjaisuutta sekä kukkaisuutta.

Vuosikerta 2019 on ensimmäinen, josta saa valmistaa rosee proseccoa. Rosee prosecco on aina vuosikerrallista ns. Millesimato ja se on merkittävä etikettiin. Italian viinilainsäädäntö määrää, että rosee proseccoon täytyy käyttää vähintään 85% Gleraa, josta tehdään perinteinen Prosecco, ja korkeintaan 15% punaista Pinot Neroa.

Perlage Afra on valmistettu käsinkerätyistä, luomuviljellyistä rypäleistä (Glera 90%, Pinot Nero 10%). Luomusertifioinnin lisäksi Afra Prosecco Rosé on myös vegaanisertifioitu, joka takaa sen, ettei viinin missään valmistusvaiheessa ole käytetty eläinperäisiä aineita. Kaikki rypäleet kerätään käsin, ja uusimpien tuotantotekniikoiden ansioista Perlagen viinien sulfiittipitoisuudet ovat luomuviineille asetettuja raja-arvoja matalammat.

Perlage on seitsemän Nardin veljeksen omistama perheyritys, joka on perustettu vuonna 1985. Veljeksille on alusta lähtien ollut tärkeää luonnonmukaisen viljelyn periaatteet sekä luonnon kunnioittaminen kaikessa toiminnassa. Perlage oli ensimmäisiä italialaisia luomuviinin tuottajia, ja nykyisin kaikilla heidän viineillään on sekä luomu- että vegaanisertifiointi. Luonto, ihmiset ja niiden hyvinvointi on yhä kaiken tekemisen keskiössä.