Offley Rosé

Offley Rosé Port valmistetaan rosé-viineille tyypillisellä valmistusmenetelmällä. Käsinpoimitut rypäleet seulotaan ja puristetaan välittömästi; kuorien annetaan olla mukana vain hetken, jotta mehun väri jää kauniiksi, heleän punaiseksi. Offley Rosé port on uudenlainen, moderni portviini, jossa yhdistyvät rosé-viinin raikkaus ja herkullisuus sekä portviineille tyypillinen luonteikkuus ja aromi. Rosé Port toimii erinomaisena pohjana erilaisille cocktaileille ja marjaisille jälkiruoille.

Portviini on yksinomaan Portugalin Douron viinialueella valmistettava väkevöity viinityyli, joka on tyypillisesti maukkaan makea sekä täyteläinen, ja näin ollen hyvä pari monille juustoille sekä jälkiruokille. Offley Rosé Portin mehu käytetään kylmässä lämpötilassa ja käyminen keskeytetään lisäämällä joukkoon väkevää alkoholia, esim. brandya. Sen jälkeen viiniä säilytetään Douron kellareissa talven yli, minkä jälkeen se siirretään Vila Nova de Gaian kellareihin kehittymään terästankeissa. Terästankkeja käytetään, jotta tälle portviinityypille tärkeä raikkaus säilyy. Kun viini on saavuttanut ihanteellisen kypsyysasteen, se kylmästabiloidaan ennen pullotusta.

Offley historia juontaa juurensa vuoden 1737 Lontooseen, jossa William Offley perusti yrityksensä viinin myyntiä ja tuontia varten, sekä myöhemmin myös Portviinin valmistukseen. Nykyisin Offley kuuluu osana Sogrape Vinhosiin, joka on Portugalin suurimpia viinialan yrityksiä.