Nostru Nerello Mascalese

Cortese Nerello Mascalese on väriltään vaalean rubiininpunainen ja hiukan läpinäkyvä. Tuoksu on moniulotteinen, runsaan punamarjainen ja mausteinen. Maussa voi aistia viinin alkuperän vulkaanisen mineraalisuuden sekä silkkiset tanniinit.

Cortesen Nerello Mascalese rypäleet kerätään käsin 400 metrin korkeudessa sijaitsevalta jyrkkärinteiseltä tarhalta ja vinifioidaan mahdollisimman nopeasti parhaimman laadun takaamiseksi. Rypäleiden saavuttua viininvalmistamoon, ne murskataan ja alkaa kuorikäyminen. Kuoret antavat väriä ja rakennetta viinille noin 15 päivän ajan, kun viiniä pumpataan kuoriketon päälle (pumping over). Kuorien poistamisen jälkeen viini käy spontaanin maitohappokäymisen ja viiniä kypsytetään 6-8 kuukautta hiivasakan päällä ennen pullotusta. Cortesen ”Nostru”-sarja viinien rypäleet ostetaan paikallisilta luomutarhoilta.

Vuonna 2016 Cortesen viinitila sai uuden elämän sen myötä, kun Stefano ja Marina Girelli ostivat talon haltuunsa Giovanna Corteselta. Girellien viininvalmistusfilosofian kulmakiviä ovat perinteisten viininvalmistusmenetelmien ja modernin teknologian yhdistäminen, viinin alkuperän kunnioittaminen sekä luonnonmukaisuuden ja kestävän kehityksen huomioiminen. Viineissä käytetään Sisilian alkuperäislajikkeita ja kypsytyksessä muun muassa suuria tammiastioita ja amfora-ruukkuja – lopputuloksena todella uniikkeja ja persoonallisia viinejä!