Nostru Catarratto Lucido

Cortesen ”Nostru”-sarja viinien rypäleet ostetaan paikallisilta luomutarhoilta. Viinit ovat eloisia ja persoonallisia viinin harrastajien arvostamia helmiä!

Catarratto-rypälelajikkeesta on kolme kloonia; Comune, Lucido ja Extra Lucido. Catarratto Lucido on nimetty sen epätavallisen hohtavan kuoren mukaan, ja se tuottaa näistä korkealaatuisinta ja hienostuneinta viiniä. Viinin rypäleet kerätään käsin 400 metrin korkeudessa sijaitsevilta jyrkiltä tarhoilta. Rypäleet on puristettu hellävaroen ja viini on käynyt viileässä lämpötilassa raikkauden säilyttämiseksi. Käymisen jälkeen viini siirretään säilytysastioihin, ja sen on annettu kypsyä hiivasakan päällä viiden kuukauden ajan. Viiniä sekoitetaan kypsytyksen aikana tiheästi, jolloin siihen saadaan upean kermainen suutuntuma.

Stefano ja Marina Girelli ostivat viinitalon vuonna 2016. Girellit näkivät Sisiliassa ja tilalla suuren potentiaalin laadukkaiden ja luonnonmukaisesti valmistettujen viinien tekemiseen ja ovat kunnostaneet sekä tarhat että tuotantotilat. Girellien viininvalmistusfilosofian kulmakiviä ovat perinteisten viininvalmistusmenetelmien ja modernin teknologian yhdistäminen, viinin alkuperän kunnioittaminen sekä luonnonmukaisuuden ja kestävän kehityksen huomioiminen. Viineissä käytetään Sisilian alkuperäislajikkeita ja kypsytyksessä muun muassa suuria tammiastioita ja amfora-ruukkuja – lopputuloksena todella uniikkeja ja persoonallisia viinejä!