Nespolino Sangiovese Biologico

Nespolino Sangiovese Organico on mitä mainioin monikäyttöviini pizzalle, pastalle, juhliin ja seurusteluun. Älä anna edullisen hinnan hämätä, sillä tämä on löytö! Hintalaatusuhde on tässä Emilia-Romagnan viinissä enemmän kuin kohdallaan. Oiva pari tomaattipohjaisille pastaruoille, pizzalle, vaalealle lihalle sekä juustoille. Viinissä on lempeät tanniinit ja Sangiovese rypäleelle tyypillistä kirsikan aromia.

Viini on monelle suomalaiselle tuttu aiemmin etiketissä olleesta isosta unikosta. Viini kulkikin vuosia lempinimellä "unikkoviini". Nyt viini on uudistuneessa ulkoasussa ja laatuluokituksen kera takaisin valikoimassa.Viini on nyt myös luomu sertifioitu eli mitään torjuntaaineita ei käytetä viininviljelyssä.

Gastronomiasta, autoista ja moottoripyöristä tunnettu maakunta Emilia-Romagna on suomalaisille lähes tuntematon viinialue. Perinteisesti sangiovese ja albana -rypäleisiin luottanut alue tuottaa nykyisin myös cabernet ja merlot, sekä chardonnay ja sauvignon pohjaisia viinejä.

Attilio ja Elodia Ravaiolin 1929 istuttamista Prugneto-tarhan ensimmäisistä köynnöksistä on kasvanut energinen 110 hehtaarin Poderi dal Nespoli -viinitila. Neljättä sukupolvea emännöi ihastuttava viinitekijä Celita Ravaioli. Modernilla ja teknisesti edistyneellä tilalla kiinnitetään paljon huomiota kestävään kehitykseen ja mm. energiasta 95% on itse tuotettua aurinkoenergiaa.