Mouton Cadet Sauvignon Blanc

Ranskan tunnetuin viinituotemerkki, Mouton Cadet, syntyi 1930. Nuori Baron Philippe de Rothschild loi välittömästi huippusuosion saavuttaneen viinin ikään kuin omaksi nimikkoviinikseen, sillä Cadet tarkoittaa perheen nuorinta poikaa ja Mouton tarkoittaa lammasta.

Sauvignon Blanc rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu syyskuun alussa. Viini ei ole käynyt tammessa, vaan sitä on kypsytetty neljän kuukauden ajan terästankeissa. Erittäin tyylikäs Sauvignon Blanc joka sopii mitä parhaimmin esimerkiksi kalacevichen, parsan tai vuohenjuustosalaatin kanssa. Se on myös mainio rapuviini!

Mouton Cadet viini-sarja on vuonna 2017 läpikäynyt täydellisen ulkoasu- ja sisältö uudistuksen ajatuksena saada kuluttajaystävällisempiä ja moderneja Bordeaux viinejä markkinoille.

Perinteikäs Rothschildin perheyritys on tunnettu muun muassa ainutlaatuisista Cru Classe -tarhaviineistään ja maailman myydyimmästä Bordeaux-viinistä - Château Mouton Cadet´sta. Talon jo edesmennyt patriarkka Baron Philippe oli koko 1900-luvun merkittävimpiä viinivaikuttajia. Bordeaux’n lisäksi Rothschild valmistaa viinejä myös Etelä-Ranskan Languedocissa ja Chilessä, missä yritys laajensi Almaviva joint venture -projektin innoittamana toimintaansa Chilen Maipo-laaksoon 1990-luvun lopulla.