Mouton Cadet Rouge Giftbox

Ranskan tunnetuin viinituotemerkki syntyi vuonna 1930 kun nuori Philippe de Rothschild loi viinin omaksi nimikkoviinikseen, Cadet tarkoittaa perheen nuorinta poikaa ja Mouton tarkoittaa lammasta.

Mouton Cadet on klassinen kolmen rypäleen sekoite, jossa Merlot antaa viinille punaisten marjojen raikkaita aromeja, Cabernet Sauvignon tanniineja ja rakennetta ja Cabernet Franc samettista pyöreyttä. Käyminen on tapahtunut terästankissa, minkä jälkeen eri lajikkeiden viinit on sekoitettu ja kypsytetty kuuden kuukauden ajan terästankissa ennen pullotusta.

Mouton Cadet viini-sarja on vuonna 2017 läpikäynyt täydellisen ulkoasu- ja sisältö uudistuksen ajatuksena saada kuluttajaystävällisempiä ja moderneja Bordeaux- viinejä markkinoille.

Perinteikäs Rothschildin perheyritys on tunnettu muun muassa ainutlaatuisista Cru Classe -tarhaviineistään ja maailman myydyimmästä Bordeaux-viinistä - Château Mouton Cadet´sta. Talon jo edesmennyt patriarkka Baron Philippe oli koko 1900-luvun merkittävimpiä viinivaikuttajia. Bordeaux’n lisäksi Rothschild valmistaa viinejä myös Etelä-Ranskan Languedocissa ja Chilessä, missä yritys laajensi Almaviva joint venture -projektin innoittamana toimintaansa Chilen Maipo-laaksoon 1990-luvun lopulla.