Montalto Rosso Passivento Hanapakkaus 3L

Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen suomalaisen kesto suosikki. Alkon valikoimassa viini onkin top-20 eniten myydyimpien punaviinien joukossa
Appassimento menetelmässä käytetään osaksi kuivattuja rypäleitä ja tämä tekee viinistä makean marjaisen ja täyteläisen pehmeän. Viini on valmistettu 4-6 viikkoa kuivatetuista Nero d'Avola -rypäleistä. Näin on onnistuttu luomaan suomalaiseen makumaailmaan täydellisesti sopiva viini.

Montalto on kotoisin Santa Ninfan kaupungista Trapanin alueelta Sisiliasta. Viinitila tuottaa uuden tyylisiä laadukkaita sisilialaisia viinejä kansainvälisille markkinoille. Suomi on yksi tärkeimmistä vientimaista. Sisilialaisen viinin maun salaisuutena ovat viininviljelyyn suotuisa ilmasto, hedelmällinen maaperä sekä vaihteleva maasto. Sisilian viinien tyylille tyypillinen runsaus, lämpö ja täyteläisyys muihin italialaisiin viineihin verrattuna on tuonut menestystä markkinoilla. Kokeile mausteiselle ruoalle, voimakkaille juustoille, piknikille tai seurusteluun.

Viinilehden arvio viinistä 7.5.2021: Tummasävytteisen muheva ja leveä, makeita vivahteita ja mausteisuutta tarjoileva tuoksu. Varsin täyteläinen maku seuraa tuoksun tyyliä. Viinin varsin mehukkaasta suutuntumvasta voi erottaa myös mustikkaa, karhunvatukkaa ja maanläheistä multaisuutta. Alkumaun kaino makeus saa pehmeistä tanniineista hieman ryhtiä, jonka ansiosta viini on tasapainossa. Kokonaisuus jättää hyvin pehmeän tasaisen, lähes kosiskelevan jälkivaikutelman.