Montalto Rosso Passivento 37,5cl

Jo klassikoksi muodostunut viini nyt upeassa pikku pullossa!

Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen suomalaisen kesto suosikki. Alkon valikoimassa viini onkin top-20 eniten myydyimpien punaviinien joukossa

Appassimento menetelmässä käytetään osaksi kuivattuja rypäleitä ja tämä tekee viinistä makean marjaisen ja täyteläisen pehmeän. Viini on valmistettu 4-6 viikkoa kuivatetuista Nero d'Avola -rypäleistä. Näin on onnistuttu luomaan suomalaiseen makumaailmaan täydellisesti sopiva viini.

Montalto on kotoisin Santa Ninfan kaupungista Trapanin alueelta Sisiliasta. Viinitila tuottaa uuden tyylisiä laadukkaita sisilialaisia viinejä kansainvälisille markkinoille. Suomi on yksi tärkeimmistä vientimaista.

Sisilialaisen viinin maun salaisuutena ovat viininviljelyyn suotuisa ilmasto, hedelmällinen maaperä sekä vaihteleva maasto. Sisilian viinien tyylille tyypillinen runsaus, lämpö ja täyteläisyys muihin italialaisiin viineihin verrattuna on tuonut menestystä markkinoilla.

Kokeile mausteiselle ruoalle tai voimakkaille juustoille.

-Mundus Vini, Kultaa 2017-