Mionetto Rosé Prosecco DOC

Mionetto Prosecco Rosé on maailman suosituimpiin Proseccon valmistajiin lukeutuvan Mionetton uusin lisäys valikoimaan. Laadukkaat rypäleet luottoviljelijöiltä yhdistettynä viinintekijöiden huippuosaamiseen ja uusimpaan teknologiaan ovat Prosecco-talon menestyksen salaisuus. Pieni määrä Pinot Noiria tuo Rosé Proseccoon sen houkuttelevan värin ja raikkaan marjaisan maun. Kuivahko ja aavistuksen kukkeakin maku toimii erinomaisesti aperitiivina, mutta myös ruokakuohuvana monille alkuruoille sekä kepeämmille pääruoille.

Kuten perus Prosecco, myös Prosecco Rosé DOC valmistetaan tankkikäymismenetelmällä (Charmat method), jolla vaalitaan mutkattoman kuohuviinityylin raikkaan hedelmäistä makumaailmaa. Päärypälelajikkeena toimii Proseccostakin tuttu Glera, mutta roseeversiossa mukaan saa lisätä myös 10-15% Pinot Neroa (paikallinen nimitys Pinot Noirille) ja Mionetton tapauksessa suhde on 90% / 10%. Tällä punaisen lajikkeen lisäyksellä saadaan viiniin ryhdikkyyden lisäksi myös sen pinkki väri sekä roseelle ominaista marjaisuutta.

Mionetton viinitilan juuret ulottuvat vuoteen 1887, jolloin mestari viinintekijä Francesco Mionetto perusti viinitilan Conegliano- Valdobbiadene DOCG –alueen sydämeen, aaltoilevien kukkuloiden lomaan. Laadukas viini syntyy laadukkaista rypäleistä, jotka saadaan pitkäaikaisten hyvin suhteiden ansiosta paikallisilta tuottajilta. Mionetto Prosecco Brut on tällä hetkellä maailman suosituin prosecco.