Mionetto di Cartizze DOCG Dry

Proseccon korkealaatuisin DOCG -tuotanto tulee historialliselta Superiore di Cartizze -alueelta, joka on vain 107 hehtaarin kokoinen. Cartizze-kukkulan viinitarhat kuuluvat myös maailman kalleimpien viinitarhojen joukkoon. Elegantin Mionetto Cartizzen monitahoisessa tuoksussa löytyy kypsää omenaa ja päärynää sekä häivähdys mantelia. Hieman makea maku toistaa tuoksun aromit ja siinä on lisäksi sitruunaa, aprikoosia ja hentoa mineraalisuutta. Pehmeät kuplat tuovat tyylikkääseen kokonaisuuteen ryhtiä ja korostavat sitrusmaista hapokkuutta. Viini sopii seurusteluun hyvin viilennettynä sekä myös hieman maustetumpienkin kala- ja äyriäisruokien, pikkunaposteltavien ja hedelmäpiiraiden kanssa.

Viini tehdään hellävaroen puristamalla ja fermentoimalla viinirypäleet ilman kuorta; tämän jälkeen viinin toinen käyminen tapahtuu Charmat-menetelmällä. Tuloksena on kuohuviini , joka ilmentää täydellisesti klassisia kuivan tyylin Cartizze DOCG:n piirteitä.

Mionetton viinitilan juuret ulottuvat vuoteen 1887, jolloin mestari viinintekijä Francesco Mionetto perusti viinitilan Conegliano-Valdobbiadene DOCG –alueen sydämeen, aaltoilevien kukkuloiden lomaan. Mionetto syntyi Francescon intohimosta ja rakkaudesta kuohuviineihin. Laadukas viini syntyy laadukkaista rypäleistä, jotka saadaan pitkäaikaisten hyvin suhteiden ansiosta paikallisilta tuottajilta. Mionetto Prosecco Brut on tällä hetkellä maailman suosituin prosecco.