Meukow XO

Meukow XO on tislattu Ugni Blanc -rypäleestä tehdystä viinistä, joka on äärimmäisen hapokasta ja hyvin hedelmäistä. Viini tislataan kuparipannuissa kahteen otteeseen, jonka jälkeen tisle laitetaan ikääntymään tammitynnyreihin, joista tislettä haihtuu noin 3–4 % vuodessa. Tätä kutsutaan ”enkelten osuudeksi." Pitkä kypsytys integroi rypäleviinistä tehdyn tisleen hedelmäiset aromit tammen aromeihin ja konsentroi makua vuosien kuluessa.

Meukow Cognac -tuoteperheen kruunaava Meukow XO on sekoite iäkkäitä konjakkeja, jotka tulevat Fin Bois’n, Petite Champagnen ja Grande Champagnen alueilta. Nuorimmat tisleet ovat vähintään 10 vuotta vanhoja. Meukow XO:n maku on täyteläinen, terävä,hedelmäinen, hennon aprikoosinen, mausteinen ja tamminen. Upea pullo on tunnistettavissa kultaisesta pantterista.

Meukow-konjakkitalo on nykyään Costen perheen omistuksessa. Vuonna 1995 Michel Coste lanseerasi markkinoille katseenkääntävän, modernin pantteripullon "La Bouteille Felinin", josta Meukow tänä päivänäkin tunnetaan. Meukowin kellarimestarina toimii Anne Sarteaux, jonka asiantuntemus tulee ilmi sekoitushetkellä. Konjakkitisleiden sekoitus on herkkää taidetta. Se vaatii sekä kokemusta että intuitiota, jotta erilaiset ja eri ikäiset tisleet muodostavat harmonisen ja aromaattisen nektarin.

Meukow-konjakkeja on ollut Suomessa myynnissä ravintoloissa ja väkijuomaliikkeissä jo 1900-luvun alussa. Meukow on nykyisin Suomen myydyin konjakkimerkki.