Meukow VS

Meukow VS on erinomainen sekoitus korkealaatuisia konjakkeja, jotka ovat kypsyneet Limousine-tammitynnyreissä. Tisleet tulevat pääosin Fins Bois’n alueelta kerättyjen Ugni Blanc -rypäleiden viinistä, joka on tislattu kahteen kertaan. Vähimmäisikä VS-sekoitukseen käytetylle tisleelle on kaksi vuotta, mutta Meukowin konjakkitalo käyttää heidän VS-konjakkiinsa myös vanhempia tisleitä. Meukow VS on keskitäyteläinen, makean mausteinen ja hedelmäinen, kevyen kinuskinen.

Tsaari Aleksanteri II lähetti Meukowin veljekset, Auguste-Christophen ja Gustaven, Ranskaan ja antoi näille tehtäväksi hankkia hovinsa käyttöön konjakkia. Konjakin kiehtova maailma vei veljekset mukanaan, ja useiden matkojen jälkeen he päättivät perustaa oman kaupallisen toimiston Cognacin kaupunkiin.

Meukow-konjakkitalo on nykyään Costen perheen omistuksessa. Vuonna 1995 Michel Coste lanseerasi markkinoille katseenkääntävän, modernin pantteripullon "La Bouteille Felinin", josta Meukow tänä päivänäkin tunnetaan. Meukowin kellarimestarina toimii Anne Sarteaux, jonka asiantuntemus tulee ilmi sekoitushetkellä. Konjakkitisleiden sekoitus on herkkää taidetta. Se vaatii sekä kokemusta että intuitiota, jotta erilaiset ja eri ikäiset tisleet muodostavat harmonisen ja aromaattisen nektarin.

Meukow-konjakkeja on ollut Suomessa myynnissä ravintoloissa ja väkijuomaliikkeissä jo 1900-luvun alussa. Meukow on nykyisin Suomen myydyin konjakkimerkki.