Meukow Vanilla

Meukow Vanilla -likööri on houkutteleva sekoitus Meukow-konjakkia sekä aitoja luonnon vanilja-aromeja.
Maku on tasapainoinen ja voimakas: makea, lämmin, vaniljainen ja hennon hunajainen. Pehmeä vaniljaisuus on maun hallitsevin elementti, jota konjakin omat aromit korostavat.

Tsaari Aleksanteri II lähetti Meukowin veljekset, Auguste-Christophen ja Gustaven, Ranskaan ja antoi näille tehtäväksi hankkia hovinsa käyttöön konjakkia. Konjakin kiehtova maailma vei veljekset mukanaan, ja useiden matkojen jälkeen he päättivät perustaa oman kaupallisen toimiston Cognacin kaupunkiin.

Meukow-konjakkitalo on nykyisin Costen perheen omistuksessa. Vuonna 1995 Michel Coste lanseerasi markkinoille katseenkääntävän, modernin pantteripullon "La Bouteille Felinin", josta Meukow tänä päivänäkin tunnetaan. Meukowin kellarimestarina toimii Anne Sarteaux, jonka asiantuntemus tulee ilmi sekoitushetkellä. Konjakkitisleiden sekoitus on herkkää taidetta. Se vaatii sekä kokemusta että intuitiota, jotta erilaiset ja eri ikäiset tisleet muodostavat harmonisen ja aromaattisen nektarin.

Meukow-konjakkeja on ollut Suomessa myynnissä ravintoloissa ja väkijuomaliikkeissä jo 1900-luvun alussa, ja Alkon valikoimassakin niitä on ollut vuodesta 1932, jolloin ensimmäiset Alkon myymälät avattiin. Meukow on nykyisin Suomen myydyin konjakkimerkki.