Marqués de Cáceres Satinela

Satinela on intensiivisen vivahteikas viini, jonka miellyttävä makeus ja eloisa raikkaus tekevät siitä tasapainoisen herkullisen kokonaisuuden. Satinela valkoviiniin on käytetty täysin kypsiä Viura-rypäleitä, jotka antavat viiniin happoisuutta ja hedelmäisyyttä. Malvasia puolestaan lisää viinin täyteläistä aromaattisuutta. Satinela sopii seurustelujuomaksi ja on hyvä kumppani itämaisille ruoille tai sinihomejuustolle.

Satinela on valmistettu käsin poimituista rypäleistä, jotka saadaan Rioja Altan alueelta Ceniceron kylää ympäröiviltä rinteiltä. Rypäleet ovat kasvaneet yli 30 vuotta vanhoilla tarhoilla, jotka tuottavat keskimäärin 45HL/HA. Viiniä ei ole tammikypsytetty ja se suositellaan nautittavaksi nuorena, jolloin raikkaus ja hedelmäisyys ovat parhaimmillaan.

Marqués de Cáceresin viinitalo on Enrique Fornerin vuonna 1970 perustama riojalainen perheyhtiö. Cáceres alkoi ensimmäisenä Riojassa valmistaa viinejä ranskalaiseen tyyliin, jonka Enrique oli oppinut sukunsa omistamalla grand cru -tilalla Bordeaux'ssa. Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia. Cristina Forner, Enriquen tytär, johtaa nykyään perheen viinitilaa ja hänen kokemuksellaan Cáceres on kansainvälistynyt ja talon viinit löytyvät jo yli 140 maasta.